05 August 2012

Blog Review: TehaaNFM [blogspot]

Blog Review: TehaaNFM [blogspot]
TehaaNFM [blogspot]

Selamat sejahtera kepada semua rakan. Moga ceria-ceria selalu :)

Blog Review untuk hari kedua ialah blog TehaaNFM. Semasa meronda sekitar blog TehaaNFM, Sop masih tercari-cari kategori sesuai untuk diletakkan. Akhirnya Sop kategorikan sebagai blog Lifestyle walaupun ada entry mengenai tutorial blogging dan isu semasa.

Tehaa mempunyai mempunyai bakat dalam penulisan. Ia boleh dilihat melalu karya yang beliau keluarkan iaitu Aku Bukan Milikmu. Namun karya tersebut berada dalam blog lagi satu yang khas untuk memasukkan karya beliau.

Analisis dari blog TehaaNFM [blogspot] adalah seperti berikut:

  • Template blog TehaaNFM [blogspot] masih belum mesra SEO. Boleh dapatkan panduan untuk setting template untuk mesra SEO dari entry ini {link}.
  • Masukkan blog description dan meta keyword
  • Susunan widget masih boleh diperkemaskan. Iklan Nuffnang terapung perlu diletakkan butang tutup kerana ia menggangu paparan di sidebar sebelah kanan. Dari segi pengiklanan memang bagus sebab peratus untuk pelawat lebih tinggi bila berada di situ
  • Penggunakan Menu memudahkan pelawat melihat kategori
  • Relate post berguna untuk mempromosi entry lain dan menaikkan bounce rate. 
Sop mohon maaf jika banyak memberi komen terhadap blog TehaaNFM [blogspot]. Apa yang Sop nyatakan hanyalah pendapat peribadi dan mungkin berbeza pendapat dengan Tehaa :)

Rakan-rakan geng terjah, jom lawat blog TehaaNFM [blogspot] dan nyatakan pendapat anda pula :)

----------------------------------------
Geng Terjah Blog Review:
Bro Talif, Syu90 [nak tersenarai Geng Terjah? info di sini


EmoticonEmoticon