04 August 2011

Siapa telefon anda? Jom semak


Anda mendapat "miss call" (panggilan tidak berjawab) dan tidak tahu panggilan dari siapa?
Nombor seperti dari bank, syarikat atau rakan dan rasa agak penting.

Jika anda mengalami perkara tersebut dan cuba untuk menyemak pemilik nombor tersebut, terdapat laman web yang khas membincangkan mengenai perkara ini. Maklumat mengenai laman web ini adalah seperti berikut:
Reverse Phone Number Lookup
This is a user supplied database of phone numbers of telemarketers, non-profit organizations, charities, political surveyors, SCAM artists, and other companies that don't leave messages, disconnect once you answer, and simply interrupt your day.

If you received a strange call, unwanted SMS message, or just came across a number you don't recognize and want more information about, most likely you are not the only one. Search for this phone number to see the reports of others. If there are no reports yet, leave your comment to start a conversation.
Objektif yang baik dan sangat membantu sekiranya untuk mengenalpasti pemanggil. Ia berdasarkan perkongsian komuniti yang mana maklumat-maklumat akan disampaikan melalui komen. Ia membantu untuk mengelak dari panggilan SCAM, panggilan palsu, atau promosi syarikat yang membosankan.

Sekiranya anda ingin mencuba, sila lawat ke http://whocallsme.com/

225 comments:

  1. saper punya no nie...ade sesaper

    ReplyDelete
    Replies
    1. direkodkan sebagai pengutip hutang untuk Maybank

      Delete
    2. 0322968999 no sape Ni,company,petng mlm Ade telefon

      Delete
    3. 0322968999 - Aeon credit (SPAM report)

      Delete
  2. Ada sesiapa pernah dapat call Dari nombor ini 0379491888
    Sesiapa tau to long info

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ikut kepada aplikasi true caller, ia milik LFS Office Lotus Ster New

      Delete
  3. Replies
    1. semakan dari apps truecaller, ia merupakan panggilan dari bank rakyat

      Delete
    2. Boleh tlg tgk namber ni atas name siapa 0128027953

      Delete
  4. Boleh tolong check no ne 016-6048959?
    No ne balik-balik call..tq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semakan Truecaller apps memamparkan nama Veron Hendry. 9 SPAM dilaporkan pada nombor tersebut

      Delete
  5. 0129189160 tlg check no nie.. Scammer

    ReplyDelete
  6. Boleh tolong semak no 03-6178 0807

    ReplyDelete
  7. 0320704477 no saper ni, plz check

    ReplyDelete
  8. 014-3383452 tlg check no siapa. Tq

    ReplyDelete
  9. Terima panggilan dari +01 tlg semak.tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nombor tidak lengkap untuk semakan

      Delete
    2. Tolong semak no ini 0321800000

      Delete
    3. Anmum
      Direkod sebagai SPAM

      Delete
    4. Saya pun dapat call daripada nombor +01
      Itu je nombor yg keluar.

      Delete
    5. Jika nombor tidak lengkap baik jangan angkat 😂

      Delete
    6. Baru 5 minit ni td dpt call dr +01.
      X berani nak angkat

      Delete
  10. Boleh tolong cek no ni 069521007..tq😊

    ReplyDelete
  11. 0320353411 Ni no Sape ejah cari kali

    ReplyDelete
  12. admin...boleh tlg cek no ni +6282344714760...tq...

    ReplyDelete
  13. tolong check no ni 013-9665282

    ReplyDelete
  14. checkkan no ini
    0392326013
    0392326014
    0392326125

    please..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Collection kereta 92326013
      Ambank 92325013
      Tiada rekod 92326125

      Delete
  15. +6016398643
    +6019494177
    Tolong check no ni

    Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. 6016398643 - Kudrat (160 di report SPAM
      019-494 4177 Tiada rekod

      Delete
  16. 0322873653 help me to check.. Ring so many times.. Tw

    ReplyDelete
  17. Please check this no 0320246693

    ReplyDelete
  18. Bolehh tolong check x no ni 0142155081

    ReplyDelete
  19. TOlong cek yg ni +60 19-952 4641

    ReplyDelete
  20. Ble tlg cek no ni..0323031500..tq

    ReplyDelete
  21. 0327278896/0392127543 boleh semak no ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 0327278896/0392127543 panggilan bank rakyat debt collector

      Delete
  22. 0361802541 pliss check dari mana call ..

    ReplyDelete
  23. boleh tolong check no ni...kata nya org SPRM JB 0199464169

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiada maklumat
      Biasanya SPRM akan guna nombor pejabat

      Delete
  24. Tolong cek no ni 0367323037.banyak kli call.tapi bila di jwp.trs dimatikan.

    ReplyDelete
  25. boleh tolong check no telefon ni daftar atas nama siapa. no tel tidak dikenali. 0173200952

    ReplyDelete
  26. Tlg check nmber 042963100 nmber dri mna ?

    ReplyDelete
  27. boleh tolong check no nie..
    +60 16-479 9035
    +60 11-1454 6615
    urgent sangat2..
    boleh whatsapp saya terus untuk tahu siapa pemilik no nie..

    ReplyDelete
  28. Hello boleh cek no ni 0128106560

    ReplyDelete
  29. Salam boleh tolong check kan no ni : 0182564491

    ReplyDelete
  30. Salam admin... bole tolong check no ni 0327760500 ??

    ReplyDelete
  31. Salam admin..bole tlg check no ni..01125442758.

    ReplyDelete
  32. BOLEH TOLONG CHECK NO NIE 0196119426

    ReplyDelete
  33. Tolong check no 016-6888975

    ReplyDelete
  34. 0163724040 blh tlg smak no n

    ReplyDelete
  35. Mama.guna Truecaller je senang

    ReplyDelete
  36. boleh tolong check number ni
    -01114370462
    -01133187423

    ReplyDelete
  37. Replies
    1. pengutip hutang bank rakyat (504 spam report)

      Delete
  38. 072083000
    No siapa pulak ni ya
    Call lapastu senyap
    Xmau cakap

    ReplyDelete
  39. 047143977 no sapa ya.. Tlg semak

    ReplyDelete
  40. No siapa ni yee
    +6092409866

    ReplyDelete
  41. Tolong no tel ni tuan..selalu ganggu...01112735834

    ReplyDelete
  42. Replies
    1. tiada rekod
      panggilan dari Kg Parit Tengah

      Delete
  43. mintak tolong cek no ni.byk kali tel malas nak angkat risau wakil promot insuran 03-27874276

    ReplyDelete
    Replies
    1. Scammer Angkasa
      3,340 people reported this as spam

      Delete
  44. Check num ni boleh tak +60376278428 tq

    ReplyDelete
  45. Tolong cek no ni nama apa 01121245948

    ReplyDelete
  46. bos,tolong check 0378096400 dan 038806796

    ReplyDelete
    Replies
    1. 0378096400 - Kudrat Spam (bank)
      038806796 - Singa

      Delete
  47. Tolong semak nbr ni.. 0132898465

    ReplyDelete
  48. Tolong semak nombor 0196070979

    ReplyDelete
  49. bleh check kan x ni pemiliknya siapa 0197378072

    ReplyDelete
  50. Admin mintak tlg check no 03 26886688.tak tau dari mana.tk

    ReplyDelete
  51. Tlg check pemilik no hp0137489792
    Dia tipu saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiada rekod
      mohon buat laporan polis jika membabitkan penipuan

      Delete
  52. Tlong check pemilik no 0172015901

    ReplyDelete
  53. +60112225972 tlg check no ni

    ReplyDelete
  54. INI NO DARI MANA YA 082645535

    ReplyDelete
  55. 0327886688 boleh tolong semak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Swiss Garden Vacation Club (49 report spam)

      Delete
  56. 0327338888 sapa punya nombor ni...

    ReplyDelete
  57. Blh tlg cek no ni atas nama siapa ye.. 0172777140..hrp dpt mmbntu.. Tq

    ReplyDelete
  58. 01135583420 tolong cek sapa ni

    ReplyDelete
  59. Tolong check nom ini 0367323037

    ReplyDelete
  60. tlg check no ni 0378617888

    ReplyDelete
  61. tlg check no ni 0323804714

    ReplyDelete
  62. Boleh tlg check No. ni?
    +6016-5863367
    +603-20251797
    +6019-9413206
    Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. +6016-5863367 - tiada rekod
      +603-20251797 - maybank insurans
      +6019-9413206 - Teh Jimoh

      Delete
  63. +60 11-3715 3800 tolong chek

    ReplyDelete
  64. tolong check nomber nie 0378842300

    ReplyDelete
  65. ASSALAMUALAIKUM.. TOLONG CHECK NO FON NI JAP BOSSS... 0176391287

    ReplyDelete
  66. Tlg check no ni boleh 0322968999 dan 042027855 thank u

    ReplyDelete
  67. 0378903697 Ni peguam kutip hutang utk siapa?

    ReplyDelete
  68. 0133301334 nombor sapa nih..3 kali call.

    ReplyDelete
  69. Admin.. Mintak tolong semak.. No. Siapa ni..
    082645535

    ReplyDelete
  70. 012-8951187 boleh check ini siapa?

    ReplyDelete
  71. +60 16-286 1750 ni lagi satu hal...sapa la sgt org ni? Admin tlg

    ReplyDelete
  72. +60 11-2906 8108 sprm ke? Sapa ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasanya SPRM x akan guna no HP
      Penama Yok 212

      Delete
  73. +44 7418 320353 boleh saya tahu ini number siapa ye?

    ReplyDelete
  74. +60 19-269 8677 harap bisa di check?

    ReplyDelete
  75. boss...
    tlg jap check
    042027855...

    ReplyDelete
  76. tolong check no ni 0350399138

    ReplyDelete
  77. Salam tuan. Blh tlg check no ni. Tq
    1. 03 2770 4611
    2. 03 2180 3599
    3. 03 9145 1599
    4. 03 2180 3600
    5. 03 2180 3999

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1. 03 2770 4611 - insuran bank islam
      2. 03 2180 3599 - bank islam
      3. 03 9145 1599 - bank islam
      4. 03 2180 3600 - bank islam collection
      5. 03 2180 3999 - bank islam

      Delete
    2. Terima kasih tuan

      Delete
  78. minta check no. 60385332510 tq

    ReplyDelete
  79. Boleh check no ni...pelik lah asyik miss call. Orang call tak angkat +60 16 292 5991

    ReplyDelete
  80. +60 10-935 5439 tlg check admin.. Tq

    ReplyDelete
  81. 0326000188 tlg check admin. Tq

    ReplyDelete


EmoticonEmoticon