04 August 2011

Siapa telefon anda? Jom semak


Anda mendapat "miss call" (panggilan tidak berjawab) dan tidak tahu panggilan dari siapa?
Nombor seperti dari bank, syarikat atau rakan dan rasa agak penting.

Jika anda mengalami perkara tersebut dan cuba untuk menyemak pemilik nombor tersebut, terdapat laman web yang khas membincangkan mengenai perkara ini. Maklumat mengenai laman web ini adalah seperti berikut:
Reverse Phone Number Lookup
This is a user supplied database of phone numbers of telemarketers, non-profit organizations, charities, political surveyors, SCAM artists, and other companies that don't leave messages, disconnect once you answer, and simply interrupt your day.

If you received a strange call, unwanted SMS message, or just came across a number you don't recognize and want more information about, most likely you are not the only one. Search for this phone number to see the reports of others. If there are no reports yet, leave your comment to start a conversation.
Objektif yang baik dan sangat membantu sekiranya untuk mengenalpasti pemanggil. Ia berdasarkan perkongsian komuniti yang mana maklumat-maklumat akan disampaikan melalui komen. Ia membantu untuk mengelak dari panggilan SCAM, panggilan palsu, atau promosi syarikat yang membosankan.

Sekiranya anda ingin mencuba, sila lawat ke http://whocallsme.com/

199 comments:

  1. saper punya no nie...ade sesaper

    ReplyDelete
    Replies
    1. direkodkan sebagai pengutip hutang untuk Maybank

      Delete
    2. 0322968999 no sape Ni,company,petng mlm Ade telefon

      Delete
    3. 0322968999 - Aeon credit (SPAM report)

      Delete
  2. Ada sesiapa pernah dapat call Dari nombor ini 0379491888
    Sesiapa tau to long info

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ikut kepada aplikasi true caller, ia milik LFS Office Lotus Ster New

      Delete
  3. Replies
    1. semakan dari apps truecaller, ia merupakan panggilan dari bank rakyat

      Delete
  4. Boleh tolong check no ne 016-6048959?
    No ne balik-balik call..tq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semakan Truecaller apps memamparkan nama Veron Hendry. 9 SPAM dilaporkan pada nombor tersebut

      Delete
  5. Replies
    1. Talian rumah. Tiada report setakat ini

      Delete
  6. Tolong semak nombor ni di daftar atas nama siapa?
    01121912653

    ReplyDelete
  7. 0129189160 tlg check no nie.. Scammer

    ReplyDelete
  8. Boleh tolong semak no 03-6178 0807

    ReplyDelete
  9. 0320704477 no saper ni, plz check

    ReplyDelete
  10. 014-3383452 tlg check no siapa. Tq

    ReplyDelete
  11. Please check this number for me..0328300888

    ReplyDelete
  12. Terima panggilan dari +01 tlg semak.tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nombor tidak lengkap untuk semakan

      Delete
    2. Tolong semak no ini 0321800000

      Delete
    3. Anmum
      Direkod sebagai SPAM

      Delete
    4. Saya pun dapat call daripada nombor +01
      Itu je nombor yg keluar.

      Delete
    5. Jika nombor tidak lengkap baik jangan angkat 😂

      Delete
    6. Baru 5 minit ni td dpt call dr +01.
      X berani nak angkat

      Delete
  13. boleh tolong cek nombor 019-5564375

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. Tiada lagi yg melaporkan mengenai nombor tersebut. Biasanya nombor peribadi :)

      Delete
  15. Tolong semakkn no ni 0111555250

    ReplyDelete
  16. Boleh tolong cek no ni 069521007..tq😊

    ReplyDelete
  17. boleh check no ni tak ? 0178875321

    ReplyDelete
  18. +60139611705 tolong check pls no sape

    ReplyDelete
  19. 0320353411 Ni no Sape ejah cari kali

    ReplyDelete
  20. admin...boleh tlg cek no ni +6282344714760...tq...

    ReplyDelete
  21. tolong check no ni 013-9665282

    ReplyDelete
  22. checkkan no ini
    0392326013
    0392326014
    0392326125

    please..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Collection kereta 92326013
      Ambank 92325013
      Tiada rekod 92326125

      Delete
  23. +6016398643
    +6019494177
    Tolong check no ni

    Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. 6016398643 - Kudrat (160 di report SPAM
      019-494 4177 Tiada rekod

      Delete
  24. 0322873653 help me to check.. Ring so many times.. Tw

    ReplyDelete
  25. Please check this no 0320246693

    ReplyDelete
  26. Dari mna nii +60 3-7627 6764

    ReplyDelete
  27. 60392326125 - pengutip hutang

    ReplyDelete
  28. 60 3-7627 6764 - tiada rekod

    ReplyDelete
  29. tolong checkkan no ini 0126996919

    ReplyDelete
  30. Bolehh tolong check x no ni 0142155081

    ReplyDelete
  31. Tolong cekkan no ni 0135614749

    ReplyDelete
  32. TOlong cek yg ni +60 19-952 4641

    ReplyDelete
  33. Ble tlg cek no ni..0323031500..tq

    ReplyDelete
  34. 0327278896/0392127543 boleh semak no ni?

    ReplyDelete
  35. ini no dari siapa ... 088420579

    ReplyDelete
  36. 0361802541 pliss check dari mana call ..

    ReplyDelete
  37. 0327278896/0392127543 boleh semak no ni? panggilan bank rakyat debt collector

    ReplyDelete
  38. Ble tlg cek no ni..0323031500..tq panggilan dari Maxis

    ReplyDelete
  39. Boleh tolong check no nie x +6083320314

    ReplyDelete
  40. boleh tolong check no ni...kata nya org SPRM JB 0199464169

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiada maklumat
      Biasanya SPRM akan guna nombor pejabat

      Delete
  41. Tolong cek no ni daftar atas nama siapa
    01125341864

    ReplyDelete
  42. Tolong cek no ni 0367323037.banyak kli call.tapi bila di jwp.trs dimatikan.

    ReplyDelete
  43. boleh tolong check no telefon ni daftar atas nama siapa. no tel tidak dikenali. 0173200952

    ReplyDelete
  44. Tlg check nmber 042963100 nmber dri mna ?

    ReplyDelete
  45. boleh tolong check no nie..
    +60 16-479 9035
    +60 11-1454 6615
    urgent sangat2..
    boleh whatsapp saya terus untuk tahu siapa pemilik no nie..

    ReplyDelete
  46. Hello boleh cek no ni 0128106560

    ReplyDelete
  47. Salam boleh tolong check kan no ni : 0182564491

    ReplyDelete
  48. Salam admin... bole tolong check no ni 0327760500 ??

    ReplyDelete
  49. Salam admin..bole tlg check no ni..01125442758.

    ReplyDelete
  50. BOLEH TOLONG CHECK NO NIE 0196119426

    ReplyDelete
  51. Tolong check no 016-6888975

    ReplyDelete
  52. tolong check no ni 03-88773267

    ReplyDelete
  53. 0163724040 blh tlg smak no n

    ReplyDelete
  54. Mama.guna Truecaller je senang

    ReplyDelete
  55. boleh tolong check number ni
    -01114370462
    -01133187423

    ReplyDelete
  56. Boleh tolong semak identiti pemilik no 01115755900 please. Sy xfikir scammer. Cuma nk pastikan friend prank atau blackmail yg betol2 sbelum buat report polis.

    ReplyDelete
  57. Replies
    1. pengutip hutang bank rakyat (504 spam report)

      Delete
  58. 072083000
    No siapa pulak ni ya
    Call lapastu senyap
    Xmau cakap

    ReplyDelete
  59. 047143977 no sapa ya.. Tlg semak

    ReplyDelete
  60. +60 17-895 1080 minta tuan tolong semak, terimakasih

    ReplyDelete
  61. No siapa ni yee
    +6092409866

    ReplyDelete
  62. Tolong no tel ni tuan..selalu ganggu...01112735834

    ReplyDelete
  63. Replies
    1. tiada rekod
      panggilan dari Kg Parit Tengah

      Delete
  64. masih bole ke cek number daftar atas name ape semue?

    ReplyDelete
  65. mintak tolong cek no ni.byk kali tel malas nak angkat risau wakil promot insuran 03-27874276

    ReplyDelete
    Replies
    1. Scammer Angkasa
      3,340 people reported this as spam

      Delete
  66. Check num ni boleh tak +60376278428 tq

    ReplyDelete
  67. Tolong cek no ni nama apa 01121245948

    ReplyDelete
  68. bos,tolong check 0378096400 dan 038806796

    ReplyDelete
    Replies
    1. 0378096400 - Kudrat Spam (bank)
      038806796 - Singa

      Delete
  69. Tolong semak nbr ni.. 0132898465

    ReplyDelete
  70. Tolong semak nombor 0196070979

    ReplyDelete
  71. bleh check kan x ni pemiliknya siapa 0197378072

    ReplyDelete
  72. Admin mintak tlg check no 03 26886688.tak tau dari mana.tk

    ReplyDelete
  73. Tlg check pemilik no hp0137489792
    Dia tipu saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiada rekod
      mohon buat laporan polis jika membabitkan penipuan

      Delete
  74. Tlong check pemilik no 0172015901

    ReplyDelete
  75. 084600777 INI NOMBOR DARI MANA YA, BOLEH TOLONG BAGITAU

    ReplyDelete
  76. +60112225972 tlg check no ni

    ReplyDelete
  77. INI NO DARI MANA YA 082645535

    ReplyDelete
  78. 0327886688 boleh tolong semak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Swiss Garden Vacation Club (49 report spam)

      Delete
  79. 0327338888 sapa punya nombor ni...

    ReplyDelete
  80. Blh tlg cek no ni atas nama siapa ye.. 0172777140..hrp dpt mmbntu.. Tq

    ReplyDelete
  81. 01135583420 tolong cek sapa ni

    ReplyDelete


EmoticonEmoticon