06 August 2012

Blog Review: Mialiana.com

http://www.mialiana.com
http://www.mialiana.com

Pernah lihat logo ini?
Sop pasti rakan-rakan pernah atau selalu menerjah ke blog Mia yang dikelai dengan Smile.. Smile.. Smile | Mialiana.com.

Sop cukup kagum dengan Mia dalam arena blogging kerana pencapaian beliau. Telah lama mengenali Mia dalam dunia blogging tetapi tidak pernah bersua muka. Pencapaian terbaik beliau ialah mendapat Top 6 dalam anugerah WWWOW Award tahun lepas.

Mia mendapat sokongan sepenuhnya dari suami dalam berblog. Jika Mia tidak kesempatan blogwalking, rupanya si suami yang bantu [tak aci.. hehehe] Oleh kerana itu, Mia mampu berblog dengan aktif walaupun bergelar isteri, ibu, pekerja dan pelajar dalam satu masa. Lihat sahaja kejayaan beliau dalam mengumpul follower. 7K follower! Prestasi yang sangat membanggakan.

Tentang Mia
Sedikit maklumat tentang Mia yang dipetik dari About Mia:

Hi! I'm Mia Liana. Just call me Mia in this blogging world. Smile... smile... smile.. Currently, I'm working as an Assistant Information Technology Officer at government agency and seeking for a higher position using degree qualification.

At the same time, I just completed my Bachelor of Information Technology (Honours) Open University Malaysia (OUM) and now waiting for graduation after 4 years duration of study.

I am a wife and a mother of 2 years old daughter. Love my family so much.

Last but not least, I'm a blogger. Write whatever necessary. Sharing knowledge and experiences with readers.
Analisis blog
Tiada apa yang Sop boleh cadangkan kepada Mia kerana blog Mialiana.com cukup baik dari segi setting template. Sebagai pelajar IT, Mia mesti tiasa masalah untuk membuat yang terbaik pada blog bukan?

Sop rasa Mia belum masukkan meta-description tag pada blog. Info tentang Description:
The meta description tag provides a brief description of your page which can be used by search engines or directories. This description can affect your search engine rankings, and can also show up directly in search engine results (and affect whether or not the user clicks through to your site).
Untuk menaikkan Page Rank blog, Mia boleh banyakkan tinggalkan komen yang blog yang mempunyai Page Rank yang lebih tinggi selain link exchange dan daftar ke blog directory :)

Kepada rakan-rakan, jom terjah blog Mia dan nyatakan pendapat anda. Ada sebarang cadangan untuk Mia?
-------------------------------------------------
Lawat Geng Terjah Blog Review juga!:
Bro TalifSyu90, Eca, Mia [nak tersenarai Geng Terjah? info di sini


EmoticonEmoticon