24 June 2014

#gilabola by Joe Flizzow

Selamat sejahtera kepada semua rakan.


Anda seorang gilabola?
Kehangatan gila+bola makin terasa apabila perlawanan World Cup 2014 semakin rajin. Ada yang mula menjadi footballmad apabila pasukan pilihan mendapat tempat atau kecundang! Malah ada yang gembira kerana pasukan kegemaran mula menunjukkan taring dengan cemerlang!

Menonton siaran bola
Perbezaan waktu yang ketara antara Brazil dengan Malaysia tidak menjadi penghalang untuk menonton siaran bola Word Cup 2014 ini. Ada yang sanggup tidak tidur malam untuk menonton kesemua perlawanan yang bermula pada jam 12.00 pagi waktu Malaysia. Kenapa perlu menjadi football+mad ketika ini? Ini semua kerana football+mad+territory!

Sop sendiri sanggup berjaga untuk menonton perlawanan pasukan kegemaran. Bukan sahaja kerana World Cup hanya 4 tahun sekali tetapi kegairahan untuk menonton menjadikan kita betul-betul #gilabola. Bayangkan mereka yang menonton di stadium secara langsung pasti akan mendapat lebih kegilaan tersebut!

Untuk memeriahkan World Cup 2014 ini, beberapa lagu dan video clip dikeluarkan oleh artis seperti joe+flizzow dengan lagunya #gilabola. Berikut merupakan video clip lagu joe+flizzow+#gilabola:Sop suka dengan lagu joe+flizzow+football ini yang menarik kita untuk bersama memeriahkan World Cup 2014. +music+video ini cukup untuk menceritakan tentang #gilabola ini. joe+flizzow+latest+hit ini bukan sekadar untuk berhibur tetapi membawa makna sebenar dalam musim bola ini. Untuk menonton atau memuat turun lagu ini, sila layari https://www.celcom.com.my/personal/promotion/gilabola%3Fpid=1400517846828#video

Ketika ini, kita boleh lihat keadaan #gilabola tidak kira sesiapa, bangsa, usia, darjat atau sebagainya. Masing-masing sanggup mengenakan jersi pilihan, kibar bendera atau cat muka pasukan masing-masing walaupun hanya untuk ke kedai mamak. Kesan #gilabola merebak bukan sekadar kedai mamak tetapi pejabat hingga ke sekolah dan di mana-mana bercakap mengenai bola. Kepada yang buka peminat boleh boleh jadi #gilabola apabila keadaan ini terjadi.

Setakat ini, Sop rasa semua dikeliling bercakap tentang bola. Tidak minat bola tetapi tidak semestinya tidak #gilabola. Dari situ kita lihat bagaimana orang tidak dikenali boleh berborak dengan lancar apabila bercerita tentang bola!

Lagu semangat bola
Lagu dan semangat menonton tidak dipisahkan. Lagu bukan sahaja sebagai penyuntik semangat tetapi memberi motivasi kepada penonton untuk menonton. Seperti mana World Cup tahun ini yang memerlukan peminat berjaya malam untuk untuk menonton. Dengan adanya semangat lagu seperti ini, dapatlah peminat bertahan sehingga habis perlawanan.

Pasukan kegemaran
Apa pasukan pilihan anda untuk World Cup tahun ini?
Sop ada beberapa pasukan pilihan dan separuh telah kecundang. Menonton bukan sekadar harapkan pasukan pilihan menang dan meneruskan perlawanan tetapi juga mengharapkan permainan yang menarik. Antara kepuasan menonton apabila melihat pasaukan dapat bersaing dengan hebat!

Jom sama-sama #gilabola untuk World Cup 2014
Jangan lupa menonton movie clip atau mendengar lagu #gilabola dari Joe Flizzow!

2 comments:


EmoticonEmoticon