07 April 2014

Tambah tempoh WhatsApp percuma

Selamat sejahtera kepada semua rakan.
Tempoh penggunaan WhatsApp anda telah tamat?
Sop punya telah tamat pada akhir Mac lepas tetapi diberikan lagi tempoh penggunaan dengan mesej penggunaan terhad.
Hari ini telah berjaya mendapat tempoh setahun lagi dengan percuma. Apa yang Sop buat ialah dengan pergi ke apps manager dan buat clear data. Apabila membuat clear data, Sop perlu membuat daftar masuk kembali. Mulanya risau juga takut tidak boleh digunakan lagi WhatsApp dan perlu membuat pembayaran untuk menggunakannya.
Setelah daftar masuk agak terkejut kerana Sop telah mendapat tempoh baru penggunaan WhatsApp iaitu sehingga tahun hadapan. Ia berfungsi seperti baru daftar WhatsApps dengan akaun baru iaitu percuma setahun. Jika sebelum ini, walaupun Sop unistall dan daftar masuk, status tempoh penggunaan masih sama kerana ia kesan melalui nombor telefon.
Kepada yang telah tamat tempoh penggunaan WhatsApp dan mula perlu bayar untuk pembaharuan, boleh cuba cara ini.

Posted via Blogaway

20 comments:

  1. macam mana tu sop? maknanya kena pergi kat task manager clearkan data jela eh? nak kena uninstall semula tak? ika punya whatsapp tamat may ni uhuk T_T

    sop, nak jemput sop join GA ika, harap sudi laa ya join huuuu :)
    http://haneulafiqah.blogspot.com/2014/04/grand-opening-giveaway-by-haneulafiqah.html

    ReplyDelete
  2. cik nor punya expired thn depan..:)

    ReplyDelete
  3. kalau kena bayar mahal tak..mcm leceh je nak buat semua tu...(dasar pemalas :p)

    ReplyDelete
  4. ok... Mem awok pun baru ni dpt msg dari whatsapp kabo dah nak expired jugak....... tq le info ni sop.....

    ReplyDelete
  5. gunalah Telegram..free sokmo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Telefram pun guna Abe Kie
      WhatsApp pun guna sbb ramai masih guna :)

      Delete
  6. telegram dah maju dah.. ala kalau org yang guna whatsapp tu boleh je cakap kat dorang install telegram. lebih kurang sama je. cuma tak ada la kena bayaran. tapi whatsapp rm2 je setahun.. tak ada apa la sgt. http://iluvtour.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah.. $0.99 setahun berbaloi dgn kegunaan harian :)
      telegram Sop pun pasang :)

      Delete
  7. Tips yg berguna bro.... leh try nanti...aku nyer ada 9 bulan lagi...ekekekeke..

    ReplyDelete
  8. lisa dah uninstall lame dah whatapp ni, hehe.. cara yang abang sop berkongsi memang berkesan, mudah aje.., kita main wechat je sekarang ni, kikiki

    ReplyDelete
  9. Lepas clear data. Habis la group whatsapp hilang dih.. huhu

    ReplyDelete
  10. Mesej2 sebelum nie dgn Mak ayah, member, jodoh hilang x sop?? Allah... Baru nak mengimbau kenangan.. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. abis clear.. huhuh
      kalau sayang mesej lama, boeh backup dan simpan tempat lain dulu
      atau renew dgn bayaran tersebut :)

      Delete


EmoticonEmoticon