15 February 2014

Semak follower Instagram melalui Unfollowgram

Selamat sejahtera kepada semua rakan.

Semak follower anda melalui Unfollowgram

Ingin menyemak status follower Instagram anda?
Ingin mengetahui siapa yang tidak follow anda pada Instagram?
Ingin menyemak siapa follower anda yang belum difollow?

Semua perkara di atas boleh dilakukan melalui Unfollowgram iaitu website yang menyediakan perkhidmatan menyemak status follower anda sama ada telah unfollow atau anda belum follow mereka.

Perkhidmatan Unfollogram inin sangat mudah kerana pengguna tidak perlu install atau daftar untuk menggunakannya. Hanya pergi ke laman http://unfollowgram.com dan daftar masuk akaun Instagram. Pastikan anda membenarkan sambungan pada halaman seterusnya.

Setelah log masuk, pengguna boleh untuk menyemak siapa yang unfollow dan belum anda follow pada Instagram. Jika melalui aplikasi asal Instagram, kita tidak boleh menyemak siapa yang kita follow tetapi mereka tidak follow kita.

Walaupun Instagram membenarkan pengguna log masuk melalui laman web lain tetapi akses tidak sepenuhnya. Setelah log masuk ke Unfollowgram, pengguna boleh menggunakannya untuk follow atau unfollow Instagram. Namun begitu, kebenaran yang diberikan hanya untuk tempoh tertentu. Sekiranya Unfollowgram tidak dapat digunakan setelah tempoh tertentu, pengguna perlu ke laman Instagram untuk membuat pengesahan (word capture).

Terdapat ada beberapa laman web yang menyediakan perkhidmata ini tetapi Sop lebih suka dengan Unfollowgram kerana ia mesra pengguna, ringkas dan sesuai untuk tablet, komputer dan telefon bimbit.

Sila lawat http://unfollowgram.com/ untuk maklumat lanjut

Jangan lupa untuk follow Sop di http://instagram.com/gnesop

2 comments:

 1. terima kasih atas info ini sop..

  p/s: mia sekarang blogwalking guna mobile. bila gi blog sop je, takleh nak komen. on lappy je baru komen. sorry sop...

  ReplyDelete
  Replies
  1. ok xda masalah Mia
   singgah2 pun dan OK :) thx

   Delete


EmoticonEmoticon