26 February 2014

Blog foto levitation yang hebat

Baca Juga

Selamat sejahtera kepada semua rakan.

Blog foto levitation yang hebat
Header blog Yowayowa
Entry sebelum ini, Sop ada berkongsi percubaan merakam gambar menggunakan teknik levitation. Walaupun tidak begitu hebat sekurang-kurangnya Sop telah mencuba dan merasai pengalaman tersebut. Sop masih boleh dipertingkatkan teknik tersebut dengan banyakkan latihan dan cuba rakam di pelbagai tempat.

Contoh terbaik untuk foto levitation ini ialah dari blog http://yowayowacamera.com. Blog yowayowa camera woman diary ini hanya berkongsi gambar levitation sahaja. Semua gambar yang dipaparkan sangat hebat dan menarik. Sop cukup kagum dengan hasil gambarnya.

Malangnya blog tersebut tidak lagi diupdate dan diari gambar teerakhir ialah tahun 2011. Mungkin mereka telah berkahwin agaknya dan bersara dari melompat-lompat Hehehe

Paling menarik, foto levitation di blog http://yowayowacamera.com ini kelihatan hidup. Dia kelihatan betul-betul terbang. Malah mengujakan, foto levitation dilakukan di kawasan awam seperti kedai, tepi jalan, galeri dan sebagainya.

Jika jurugambar cukup cekap merakam, tiada masalah untuk melakukan di mana-mana sahaja teknik levitation kerana tidak perlu lakukan banyak cubaan. Hanya sekali sekala melompat, orang ramai mesti tidak perasan bukan? Malah subjek juga tidak kehabisan tenaga :)

Jom layan gambar-gambar levitation yang menarik di http://yowayowacamera.com.

Contoh gambar dari blog tersebut:

Blog foto levitation yang hebat

Blog foto levitation yang hebat

Blog foto levitation yang hebat

Blog foto levitation yang hebat

16 comments:

  1. mmg nampak hidup gambar tue..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah kan, cam betul terbang :)
      mmg menarik kan?
      terima kasih bro @Fazrol

      Delete
  2. nmpk cam hantu terbang pon ada.haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah
      dah mcm real dia boleh terbang... hehehe
      txh bro Kimi

      Delete
  3. huyoo ! canggihnya ! tapi CN tak berapa suka amik gambo, CN suka diambil gambo ! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. CN cuba la buat
      mesti gempak.. :)
      terima kasih CN

      Delete
  4. Teknik ni..dalam setiap kamera DSLR dah ada ke function ni Sop???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xda bro Hafizul. Guna shutter yg laju utk rakam masa lompat je. Aksi kena real.. Hehhe

      Delete
  5. hebatnya gambar2 dia..macam mana dia buat ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teknik fotografi dgn sedikit gaya. Berminat ke nana? :)

      Delete
  6. Fuh. Haha. Memang style la gambar dorang tu bro Sop

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulanya ingat ada team ttp rupanya dia buat semua tu sorang2. Guna tripod dan timer.. Kagum kan? :)

      Delete


EmoticonEmoticon