30 December 2013

Tonton Movie Online Percuma

Selamat sejahtera kepada semua rakan.


Menonton movie online perkara tidak asing lagi sekarang ini. Jika dulu, agak sukar untuk menonton movie secara online kerana kengkangan talian internet yang perlahan. Menonton filem pendek pun terpaksa menunggu lama untuk loading.

Sejak kemunculan kabel optic, internet semakin pantas sehingga talian TV menggunakan internet sahaja. Menonton movie secara online menjadi pilihan kerana pengguna tidak perlu untuk download untuk menontonnya. Pilih movie dan terus play sahaja :)

Bagi pemilik smart TV, movie online merupakan satu kelebihan kerana mereka tidak perlu susah-susah hendak donwload atau beli DVD lagi. Terus layari laman web dan play sahaja terus melalui smart TV. Sungguh mudah bukan?


Terdapat banyak laman web yang menyediakan movie online secara percuma dan salah satunya ialah Dewa Nonton. Sop suka dengan laman web Dewa Nonton kerana loading movie yang agak lancar dan kualiti movie yang baik. Terdapat web yang agak perlahanan loading movie kerana hosting yang digunakan perlahan dan kualiti gambar yang kurang baik.

Paling penting, banyak movie yang disediakan untuk tontonan pengguna secara percuma. Antara kategori yang disediakan seperti aksi, animasi, komedi, drama, asian dan sebagainya.

Untuk maklumat lanjut mengenai movie online ini, sila lawat laman web Dewa Nonton.

Apa laman web movie online anda gemari pula?

14 comments:

  1. alamak, tak pernah pula ika tahu tentang megashare ni....boleh try usha2 ni nanti tengok ada cerita apa..hewhew

    TQ sharing sop :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom layan movie... :)
      Biasa web mana ika nonton?

      Delete
  2. Replies
    1. Utk download kena guna IDM sbb web xsediakan link fownload :)

      Delete
  3. Boleh try jugak nnt. Baru tahu ni Sop. Terima kasih..

    ReplyDelete
  4. Jaang tegok online biasanya terus download. Pastu baru tengok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok juga kalau terus download :)
      boleh tgk bila2 )

      Delete
  5. Nampak gaya gua kena beli smart tv juga lah nih

    ReplyDelete
  6. Thanks Infonya, sya langsung saja mau nonton ke Megashare

    ReplyDelete


EmoticonEmoticon