18 January 2013

DON’T LOSE IT ALL, TIME TO GET DATA - FINAL

Selamat sejahtera kepada semua rakan.

Penantian untuk melihat kesudahan kisah percintaan antara Amy dan Nick kini dipenghujungnya. Jika belum menonton lagi episod sebelum ini, sila lawat link di sini.

Ramai pasti tertanya-tanya kenapa tiba-tina Nick tidak menghubungi Amy. Mesej yang Amy hantar tidak dibalas. Amy yang ternanti-nantikan mesej Nick akhirnya kecewa! Dimana janji Nick yang akan pulang dengan membawa cincin untuk berkahwin nanti?

Ingin melihat kesudahan kisah Amy dan Nick? Sila lawat http://www.xpax.com.my/c1.php untuk episod yang terkini dan mengundi siapa lebih berhak mendapat Amy.

Atau menonton di sini:


Adakah perhubungan jarak jauh akan berakhir begini jika tidak saling berhubung?
Mungkin Amy telah menganggap Nick telah berjumpa dengan kekasih baru sehingga melupakannya. Perhubungan jarak jauh memang banyak dugaannya. Tidak percaya? Tanya mereka yang pernah melalui pengalaman jarak jauh :)

Perkara tersebut Amy telah dikongsikan dengan rakan baik mereka iaitu Joe. Keadaan kecewaan Amy telah dibantu oleh Joe dengan menawarkan diri sebagai pengganti atau mengisi kekecewaan Amy. Hubungan Amy dengan Nick akan berakhir?

Semasa Nick sedang mendapatkan cincin untuk Amy seperti yang dijanjikan, akhirnya tragedi telah berlaku. Nick yang cuba membantu seorang wanita dalam kes ragut telah mengalami kecederaan sehingga lupa ingatannya. Sedih bukan?

Apa perasaan anda sebagai Nick jika tahu Amy telah berputus asa dan mula mencari haluan lain?
Apa yang Amy rasa apabila tahu Nick kemalangan, sebab itu tidak menghubunginya? Sedangkan Amy telah mula rapat dengan Joe?

Adakah anda merasakan Joe mengambil kesempatan atas apa yang berlaku?
Adakah Joe akan melakukan perkara ini jika tahu perkara sebenar?

Bagi Sop, Joe mungkin tidak silap kerana beliau hanya membantu. Sebagai kawan, mungkin tidak sanggup melihat Amy kecewa dengan keadaan yang beliau hadapi. Mungkin itu cara Joe untuk mengubat hati Amy yang sedang kecewa. Jika dia tahu keadaan sebenar, pasti perkara tersebut tidak akan berlaku.

Dalam perhubungan jarak jauh, DATA internet sangat membantu sekarang ini. Ia bukan sahaja mendekatkan hubungan tetapi sungguh menjimatkan. Bayangkan sebelum ini tiada internet, berapa kos untuk berhubung jika jarak jauh? Mesti tinggi bukan?

Dengan DATA internet, kos perhubungan seakan tiada langsung kerana kemudahan internet sekarang ini membantu kita berhubung dengan mudah seperti melalui aplikasi mesej, panggilan suara dan panggilan suara bila-bila masa. Tiada halangan lagi untuk pasangan berhubung dan berkomunikasi.

Bagi pengguna Xpax, sila dail *128# untuk memilih jenis pelan yang sesuai. Ada banyak jenis pelan yang dibina khas untuk kesesuaian semua pengguna.

Untuk maklumat lanjut mengenai Pelan Data, sila layari http://www.xpax.com.my/c1.php 


EmoticonEmoticon