01 December 2012

Jualan murah - Masa sesuai untuk membeli belah

Selamat sejahtera kepada semua rakan.

Year End Sales (YES) kini bermula. Banyak kedai yang menyediakan jualan murah kepada pengguna diskaun yang menarik. Harga ditawarkan juga cukup murah berbanding hari biasa.

Sekiranya anda ingin membeli sesuatu barang, semasa jualan murah diadakan adalah masa yang terbaik untuk penjimatan. Pengguna boleh mendapatkan harga yang murah berbanding harga biasa.

Namun begitu, barangan yang ditawarkan biasanya adalah produk lama atau kurang mendapat sambutan. Tetapi itu bukan menjadi masalah bukan? Yang penting kita berkenan dan masih cantik :)

Sop suka membeli belah semasa ada jualan murah. Sop akan lebih fokus kepada barangan diskaun 70%. Biasanya barang yang ditawarkan diskaun 70% akan menjadi cukup murah. Jika ada yang berkenan akan terus beli! Namun tidak semua barangan yang diskaun tinggi berkenan di hati bukan? Hehehe

Ketika YES ini, kena rajin berjalan untuk windows shopping. Jangan fokus sangat untuk membeli tetapi hanya beli jika ada tawaran menarik. Dengan cara ini, kita akan enjoy membeli belah dengan mendapat tawaran terbaik!

Jika tiada keperluan, jangan pula bershopping kerana ia bukan sahaja membazir tetapi menyebabkan inflasi pula. Belilah mengikut keperluan dan bukan mengikut nafsu. Poket pun kena periksa juga Hehehehe

Anda suka shopping?


EmoticonEmoticon