15 September 2012

Menikmati permandangan sekitar Kuala Terengganu

Selamat sejahtera kepada semua rakan.

Kuala Terengganu banyak terkenal dengan tempat-tempat menarik untuk dilawati dan kebanyakkan tempat menarik tersebut ialah terdiri daripada keindahan permandangan.

Jika anda suka dengan keindahan alam, Terengganu antara tempat yang sesuai untuk dilawati. Sebagai orang Terengganu, tidak hairan dengan semua tempat di sini tetapi hendak juga berkongsi. Kasi promosi sket. Hehehehe

Sop sendiri jika balik ke Kuala Terengganu akan melawat tempat santai untuk melihat keindahanan alam sekitar. Paling Sop suka ialah pemandangan pantai. Tenang sahaja apabila melihat keindahan pantai yang putih bersih dengan angin-angin sempoi bahasa. Kadang-kadang kuat juga :)

Antara pantai yang Sop suka di Kuala Terengganu ialah Pantai Chendering, Kuala Ibai, Pantai Batu Buruk dan pantai-pantai lain lagi. Jika hendak mandi manda, pantai Chendering akan menjadi pilihan.

Jika hendak melepak, Kuala Ibai tempat menarik untuk bersantai dan jangan lupa beli keropok lekor untuk dimakan sambil bersantai. Hehehe

1 comment:

  1. sy sekeluarga pun suka. pernah tinggal di marang 3 bulan. mandi kat pantai chendering, lunch nasi briyani kat restoren maidah, anak2 suka roti canai kat norazila, kerepok lekor kat kelulut, makan kat TER pun ok gak, demam pegi ke TSMC, borong buah kat pasar payang, pernah makan satar yg best dijual dekat kawasan industri chendering. sedih rasa bila dikenang sbb sy suka kat sana. dulu study kat sura gate selalu lepak kat teluk lipat dan ts. tu le namanya orang kl yg jakun bila ke terengganu.

    ReplyDelete


EmoticonEmoticon