26 June 2012

Contest SEO Eyriqazz vs Denaihati - Sop tewas

Selamat sejahtera kepada semua rakan. Sudah sertai Contest SEO Eyriqazz vs Denaihati?

Kemaskini dari Contest SEO Eyriqazz vs Denaihati dimaklumkan yang hadiah telah melebihi RM1,000 tajaan semua pihak. Ramai betul yang hendak menjadi penaja Contest SEO Eyriqazz vs Denaihati ini bukan? Jika begini hadiahnya, sambutan  Contest SEO Eyriqazz vs Denaihati semakin hangat! Hadiah bertambah, jumlah penyertaan juga meningkat dengan pesatnya. Sama seperti peraduan SEO "lelaki kacak" yang mendapat sambutan yang sangat hangat.

Apabila otai-otai SEO mula turun padang, blogger cikai seperti Sop pasti akan ketinggalan. Setiap hari akan ditendang-tendang ke halaman seterusnya carian Google. Bukan mudah untuk bersaing dengan blog-blog yang mempunyai SEO yang tinggi! Pank rank yang tinggi memberi kelebihan, platform blog juga memberi kelebihan, backlink yang banyak juga memberi kelebihan. Ada yang mula mengiklankan entry di Google Adsense untuk memastikan boleh berada di rank pertama dalam hasil carian. Ada yang membuat entry yang bersambung-sambung untuk memastikan berada di kedudukan utama. Pendek kata, usaha tangga kejayaan.

Dah akhir page 4. Esok mungkin page 5?

Kembali kepada tajuk entry "Contest SEO Eyriqazz vs Denaihati - Sop tewas" bukanlah Sop mengalah sebelum perang tamat tetapi setiap peraduan ada yang menang dan kalah. Yang kalah itu, pasti Sop!

Analisa kepada kekurangan pada entry Sop dalam Contest SEO Eyriqazz vs Denaihati ialah blog kurang SEO, kurang sharing oleh rakan-rakan, platform blogger yang kurang mesra SEO, backlink domain masih rendah, pagerank masih kosong dan entry belum mantap. Ilmu dalam dunia SEO masih cetek dan masih perlu masuk kelas Pra Sekolah untuk belajar SEO ini. Lagipun, blog Sop bukan blog SEO!

Jika tahu kalah, kenapa sertai Contest SEO Eyriqazz vs Denaihati?
Tujuan Sop sertai Contest SEO Eyriqazz vs Denaihati ialah untuk belajar dan menimba pengalaman. Dari situ kita belajar dan mendapat pengalaman. Boleh lohat bagaimana rakan-rakan menaikkan SEO masing-masing, belajar semangat rakan dalam menyertai peraduan, memberi motivasi dan sebagainya. Pengalaman adalah guru yang terbaik, bukan?

Jika rakan-rakan belum lagi sertai Contest SEO Eyriqazz vs Denaihati ini, jom meriahkan peraduan SEO ini. Jangan mengaku kalah sebelum tewas! :)

Contest ini dianjurkan oleh Eyriqazz.Com ditaja bersama Denaihati.com , Azri.my , Blogr.my , ziefauzi.com ,  Shakiddo.com ,  ZarulUmbrella.Com , Hatiputera.com  Papamifz.comMksyahir.blogspot.comBoladaily.com , BloggerSentral.com ,  Mysuperkids.net , Vitaminsemulajadi.comAslamber.Com,http://kgbalimbang.blogspot.com , Ciktom.ComMuhasabahtrading.Com, danPanduanServisBlog.Com


EmoticonEmoticon