14 May 2012

Blogger & Forum CariCyber.com

Ingin join? klik sini
Selamat sejahtera kepada semua rakan. Moga ceria dan sihat selalu :)

Forum cukup popular sebelum ini dan sekarang masih lagi bertahan. Cuma Sop sahaja yang kurang menyinggah ke forum-forum. Oleh kerana itu, status forummer telah ditarik oleh Persatuan Forum-Forum Malaysia. [joking]

Forum Sop suka kerana hasil artikel tidak datang dari seorang sahaja tetapi dari ahli komuniti forum. Apabila ramai yang sertai, maklumat yang dikongsi akan bertambah. Apabila artikel bertambah, banyak maklumat yang diperolehi bukan sahaja ahli tetapi mereka yang singgah!

Selain artikel, pelbagai lagi perkara yang boleh dibuat pada forum seperti bersoal jawab, bertanya pendapat, berkomuniti, beriklan, bertanya dan sebagainya. Oleh sebab itu, forum sangat berpotensi untuk berkongsi maklumat.

Sangat berbeza dengan blog yang datang dari 1 penulis atau beberapa penulis yang dilantik. Pendapat yang boleh disalurkan dari pembaca hanya melalui komen sahaja. Tidak boleh untuk membuka perbincangan baru atau artikel baru.

Pernah singgah  Forum CariCyber.com ?
Jika belum, boleh Sop cerita sedikit tentang ruangan  Forum CariCyber.com  ini.
Anda boleh mencari kenalan di Forum CariCyber.com
Anda boleh kongsi artikel dan maklumat di Forum CariCyber.com
Anda boleh jual atau beli di Forum CariCyber.com
Anda boleh iklankan perkhidmatan anda di Forum CariCyber.com

Banyak anda boleh buat di  Forum CariCyber.com  bukan? Ingin tahu lebih lanjut, sila-sila lawat Forum CariCyber.com sekarang!

Kenapa tiba-tiba bercerita tentang forum pula Sop?
Biasa cerita mengenai blog sahaja, tidak pun mengenai perkara peribadi.

Kalau rakan hendak tahu, ini adalah entry tentang peraduan Blogger & Forum CariCyber.com yang dianjurkan oleh CariCyber.com. Hadiah yang menarik ditawarkan oleh pihak CariCyber.com seperti berikut:


  • Tempat Pertama : RM300.00
  • Tempat Kedua : RM200.00
  • Tempat Ketiga : RM100.00
  • Saguhati  (10 orang) : (akan dimaklumkan setelah genap 20 orang peserta)
  • Cabutan Bertuah (random.org - 2 hadiah setiap bulan) : Love Pearl (lihat gambar di bawah)
  • Kategori Khas (Entri Terbaik) : Percuma Domain & Hosting 15GB selama setahun
12.jpg
RM130 setiap satu

* Hadiah akan ditambah sekiranya terdapat tambahan Penaja


Teruja hendak sertai? Memang patut!


Jika berminat untuk sertai peraduan ini, beberapa syarat yang perlu diikuti oleh blogger. Ingin tahu maklumat lanjut, sila lawat http://forum.caricyber.com/discussion/55/contest-blogger-forum/p1

Peraduan mampu memberi pendapatan yang lumayan jika blogger mampu membuat bersungguh-sungguh. Sop lihat ramai yang mampu mendapat hadiah yang lumayan seperti telefon, komputer dan sebagainya. Memang agak sukar apabila persaingan banyak tetapi untuk berjaya, jika perlu lebih kehadapan.

Sop sering juga sertai beberapa peraduan tetapi selalu kurang bernasib baik. Mungkin kengkangan masa yang menghadkan Sop untuk lebih fokus dan buat yang terbaik! Bagi peraduan yang memerlukan undian, lagi susah Sop hendak join kerana bukan senang hendak minta rakan undi! Sop sendiri tidak selesa hendak minta rakan undi. Paling mudah ialah cabutan bertuah, top back link, entry terbaik dan sebagainya.

Entri ini adalah untuk contest yang telah dianjurkan oleh Forum CariCyber.com & Blog Cerita Dari Hati. Contest ini telah ditaja oleh : Internet WebhostingHzToursTopSite Lists Ranking. Berminat untuk menjadi penaja? Sila hubungi penganjur melalui emel admin@caricyber.com


EmoticonEmoticon