05 January 2011

Blog Review: Fatin Syahirah

Kata-kata pilihan hari ini:
"Try not become a man of success but a man of value" [Fatin Syahirah]

Sop memang suka dengan tag-tag line yang digunakan oleh blogger untuk paparan di blog. Ia bukan sahaja sebagai tag line tetapi juga kata-kata perangsang kepada pelawat/pembaca. Ia mampu memberi motivasi, nasihat, mesej dan sebagainya secara sedar atau tidak. Jika diamati secara mendalam, ia lebih memberi makna.
Apa pula tag line anda?


Entry ini bukan sahaja mengenai tag line tetapi blog Fatin Syahirah. Berdasarkan entry penyertaan blog review Riwayat Hariku, Fatin ingin mendapat pendapat dan pandangan mengenai blog beliau.

Secara rumusan, blog Fatin Syahirah adalah seperti berikut:
  • Blog yang menarik dari segi entry. Sop suka dengan entry yang menggunakan ayat dan penceritaan sendiri. Berdasarkan SEO, originality adalah sangat penting. Namun begitu, tajuk-tajuk yang digunakan perlu mesra SEO. Maksudnya? Jangan terlalu ringkas dan kurang makna. Sebaiknya cuba guna ayat-ayat/keyword yang mungkin orang cari. Contoh tajuk: Perlu berusaha untuk berjaya. Boleh dipertingkatkan kepada " Tips berusaha untuk berjaya/ Bagaimana untuk berjaya/ kenapa perlu berusaha untuk berjaya?"
  • Pemilihan template yang sesuai. Warna yang ceria dan selesa untuk dilawati. Beberapa widget yang dapat membantu meningkatkan page view mungkin boleh dimasukkan seperti related post, shoutbox, link exchange, dan lain-lain. 

Semoga Fatin akan terus menceriakan dunia blogger dengan entry-entry yang menarik. Selamat maju jaya!

Apa pula pendapat rakan-rakan? Jom terjah blog Fatin Syahirah sekarang!

Support Geng Terjah:
Padin (penghulu) [Azman] [eiela] [penaberkala] [Comeybelako] [Neorul87] [cik tom] [hikayat marhaen kacak] [Cik Miera] [LiFeKaMi] [aretikz] [Mohd Shahrul Hafizi] [CekLa] [belalang] [iza82] [ellen] [Mata Hati] [Shaifulazizan] [lanabusybee] [Mia Liana]


EmoticonEmoticon