05 December 2010

Blog Review: A Small World of El

El@Azel@Liza

Kuala Perlis-Araustralia.

*Chemist to be, InsyAllah....
*Student UiTM Arau, Perlis.
*"What's come around, goes around"
*Very loyal =3
*Tak tinggi, tak rendah. Tak girly, tak boyish. Aku adalah org di tgh dan juga org tengah.
*Kesederhanaan itu penting.
*Just wanna live my life on my own way.

Maklumat di atas merupakan pemilik blog A Small World of El. Tak sangka di Malaysia ada kawasan diberi nama Araustralia. Sedap nama tu!


Apa itu blog A Small World of El?
Blog peribadi yang berkongsi sebarang perkara menarik mengenai diri beliau dan juga perkara sekeliling. Blog yang berwarna gelap ini menyertai program review untuk menilai tentang blog beliau. Antara katori yang beliau kongsikan adalah seperti berikut:
aku (34) anger (5) artwork (4) banjir (3) bisa (2)bloggers (1) cerita (3) chemistry and me (8) contest (1)Doa (3) drama (1) entah pape (7) gadget (1) huhahuha(7) Kenangan (4) kenduri (2) link (4) mimpi (1) mom(4) motivasi? (1) my jade (2) personality (1) Pet (7)picture (3) raya3 (5) rebel (8) resepi (2)sedih+gumbira (2) song (7) tagged (1) wishes (1)

Pandangan Sop mengenai blog A Small World of El adalah seperti berikut:
* Header masih boleh diperkemaskan kerana agak padat. Header yang baik perlu ringkas dan menyampaikan maklumat yang penting. Ia seumpama kulit buku yang bertujuan sebagai tarikan, banner, pengenalan dan promosi.
* Terdapat gambar pada entry yang terlebih besar dari saiz ruang entry. Ia memberi kesan kepada sidebar kerana gambar tersebut telah masuk ke ruangan tersebut.
* Entry blog didapati terlalu ringkas. El boleh lagi olah ayat-ayat entry supaya lebih menarik.

Secara keseluruhannya, blog A Small World of El mempunyai potensi untuk berjaya. Teruskan aktif dengan dunia blog. Belajar dan terus belajar mempertingkatkan diri supaya menjadi yang terbaik! Walaupun aktif, pastikan tugasan sebagai pelajar tidak dilupakan.

Semoga maju jaya kepada El@Azel@Liza.

Kepada rakan-rakan, jom terjah blog A Small World of El!


EmoticonEmoticon