28 December 2010

Blog Review: SeGaLa CeRiTeRa

Salam 1 Malaysia semua..
Kemenangan Malaysia dalam perlawanan bola sepak malam tadi heboh diperbincangkan hari ini dari kedai kopi hingga ke media-media masa. Semoga akan cemerlang dalam perlawanan kedua nanti.

Kembali kepada blog review untuk hari ini, iaitu blog SeGaLa CeRiTeRa. Pemilik blog ini yang dikenali dengan Aretikz salah seorang Geng Terjah yang aktif memberi komen dan padangan kepada blog yang di review. Oleh itu, beliau tentu telah sedia maklum tentang perkara-perkara yang selalu Sop sentuh.

Blog SeGaLa CeRiTeRa yang menggunakan sistem blog WordPress merupakan satu kelebihan kepada beliau. Seperti semua maklum, WordPress lebih mesra SEO berbanding Blogspot. Itu adalah sebuah hakikat!

Apa yang menarik di blog SeGaLa CeRiTeRa?
Secara keseluruhan, blog SeGaLa CeRiTeRa adalah menarik. Paling Sop suka ialah teknik penulisan yang dilakukan oleh Aretikz. Beliau seolah-olah mempunyai banyak idea dalam penulisan kerana mampu menghasilkan entry yang menarik. Penggunaan ayat dan olahan entry menjadikan ia sangat menarik untuk dibaca hingga ke akhir entry. Malah, setiap entry pasti menerima komen dan pelawat.

Penggunaan template yang ringkas menjadikan blog dapat diload dengan cepat. Sususan widget yang menarik menjadikan blog SeGaLa CeRiTeRa sangat kemas. Namun tertanya-tanya juga, bila Aretikz hendak masukkan header atau logo blog? huhuhuhu...

Antara yang meletup di blog SeGaLa CeRiTeRa adalah seperti berikut:Siapa Aretikz?
Blogger yang dari Keningau, Sabah dan seorang yang rendah diri. Ingin maklumat lanjut? Lawat blog SeGaLa CeRiTeRa untuk berkenalan.

Support Geng Terjah dengan lawat link di bawah:
Padin (penghulu) [Azman] [eiela] [penaberkala] [Comeybelako] [Neorul87] [cik tom] [hikayat marhaen kacak] [Cik Miera] [LiFeKaMi] [aretikz] [Mohd Shahrul Hafizi] [CekLa] [belalang] [iza82] [ellen] [Mata Hati] [Shaifulazizan] [lanabusybee]


EmoticonEmoticon