19 September 2010

Sop kurang sihat - demam raya kot?

Rasa kurang sihat bermula semalam semasa di pejabat lagi. Pada awal pagi semasa perjalanan kep pejabat, hujan turun agak lebat. Semasa masuk ke pejabat agak kuyup juga dan kasut stokin abis basah. Oleh itu, Sop hanya memakai stokin sahaja semasa di pejabat. Kemudian, penghawa dingin pula agak sejuk dengan cuaca yang mendung dan hujan pada hari itu.

Kemuncak badan lemah semasa jam 4.30 petang yang mana kepala berat sangat. Oleh itu, Sop bantai tidur di meja sehingga jam 5 lebih. Pada jam 4.00 petang Sop ada telan Panadol untuk melegakan demam. Mungkin itu yang menyebabkan mata mengantuk sangat..

Malam tadi, Sop tidur awal kerana penat sangat. Namun begitu, jam 12.30 pagi terjaga dan sempat online kekejab untuk semak emel dan balas jejak rakan.

Pada hari ini, hanya berada di rumah dan banyak berehat. Badan-badan telah sakit dan tekak mula merah. Telan air liur pun sakit sangat!

Dalam kurang sihat, malam tadi sempat keluar juga kerana bawa Azfar dan Azwar keluar berjalan ke Wangsa Walk Mall. Hari minggu kebiasaan untuk mereka berjalan dan main-main. Terdapat entry untuk dibuat dan review produk untuk ditulis tetapi kerana badan yang kurang sihat, mood menulis menjadi hilang. Sop keluarkan entry tersebut selepas agak sihat nanti.

Kepada rakan-rakan, jaga kesihatan kerana musim perayaan ramai yang demam. Bukan sahaja deman fizikal tetapi demam poket juga.. huhuhuh

Doakan semoga Sop cepat sembuh yer, terima kasih.

Maklumat mengenai demam boleh didapati di sini.


EmoticonEmoticon