30 September 2010

Ping entry blog anda di OZ BloggersIngin mencari laman web untuk ping entry blog anda untuk menambah traffic?
Anda boleh lakukannya di OZ Bloggers iaitu The Australian Social Blog Pinger. Walaupun laman ini mungkin diwujudkan untuk warga Australian [pendapat Sop berdasarkan nama web -  The Australian Social Blog Pinger] tetapi ramai warga Malaysia yang membuat ping entry blog si sana. Malah bloggers otai turut membuat ping di OZ Bloggers. Oleh itu, tidak hairan jika lebih banyak entry Bahasa Malaysia yang terdapat di laman tersebut.

Apa yang menarik di OZ Bloggers?
Apabila melawat OZ Bloggers, teringat kepada laman ping entry blog Malaysia iaitu gengblogger.com. Ini kerana script yang digunakan pada laman web ini adalah sama. Oleh itu, fungsi laman web OZ Bloggers adalah sama sahaja dengan gengblogger.com. Untuk itu, anda boleh menggunakan tips mendapat traffic maksima dari gengblogger.com yang dikongsi oleh Sop untuk laman web ini juga.

Perbezaan antara OZ Bloggers dengan gengblogger.com ialah dari segi template dan juga log masuk pengguna. Jika gengblogger.com menggunakan ID facebook, OZ Bloggers pula menggunakan ID Twitter. Oleh itu, pastikan anda memiliki akaun Twitter untuk log masuk. Jika tiada, sila daftar di laman Twitter.com [jangan lupa follow @gnesop]

Apa tunggu lagi, segera ke OZ Bloggers untuk membuat ping entry blog anda sekarang!


EmoticonEmoticon