04 August 2010

Cerita pasal ChurpChurp community

Sop baru je tahu benda ini sedangkan benda ini dah lama iaitu dah setahun. Aku dapat tahu dari blog syu90 dan dia pula dapat tahu dari blog eriqazz. Kepada yang belum tahu, jom Sop nak cerita.. huhuhu


baru register jer.. RM0.00 lagi.. huhuh


Churp Churp ini sebenarnya adalah anak syarikat Nuffnang yang mengiklankan produk melalui twitter dan dibawah nama Churp Churp. Iklannya mudah saja, hanya perlu twitkan ke follower berkenaan produk terpilih dengan menggunakan keyword yang diberikan.


Setiap satu iklan/ twitter yang diberikan dan berjaya diluluskan, ChurpChurp akan membayar beberapa ringgit. Jumlahnya bergantung kepada follower yang kita ada. lagi ramai, lagi banyaklah jumlahnya.Cara-cara nak mendaftar:
  1. Lawat Churp Churp untuk daftar
  2. Masukkan maklumat berkaitan yang diperlukan
  3. Masukkan "gnesop" sbg referrer untuk kempen Spread the Love and Get Rewarded! boleh Sop menang kalau dapat referrer terbanyak.. thx!
  4. Pastikan anda mempunyai akaun twitter dan facebook untuk pendaftaran dan Authorization nanti
Sebelum ini, Sop pernah juga dengar yang luar negara. Tapi kalau dalam negara, lagi baik dan mudah sebab follower twitter dan kawan semua dari Malaysia. Jadi lebih sesuai dengan pengiklanan ini.

Jika berminat, sila lawat Churp Churp!. Jangan lupa masukkan "gnesop" sebagai refrrer yer.


EmoticonEmoticon