10 May 2010

Ninie Ahmad for the Adidas Ole KO Challenge!

The Season 1 & Season 2 bloggers will be playing futsal one-on-one at the Adidas Ole KO road show at Centre Court, Mid Valley Megamall, Friday May 21, 7.30pm!

Pendapat saya, blogger yang akan memenangi pertandingan futsal one-on-one ialah Ninie Ahmad. 


Kenapa beliau pilihan saya?
Permainan futsal adalah bergantung kepada stamina dan ketahanan fizikal. Sekiranya seseorang itu mempunyai stamina yang tinggi dan kecergasan, beliau mampu menang dalam permainan tersebut. Oleh sebab itu saya memilih Ninie Ahmad. Beliau bukan sahaja mempunyai stamina yang tinggi malah juga tangkas serta pantas.


Bentuk fizikal yang kecil molek dan tegap juga memberi kelebihan kepada beliau untuk merangka strategi terutama jika lawannya berbadan besar. Dengan mudah sahaja beliau boleh menyelinap ke ruang-ruang kosong lawan.


Oleh kerana kelebihan beliau itu, para lawannya pasti akan gementar dengan beliau. Ini memberi kelebihan psikologi kepada beliau untuk terus memenangi pertandingan ini.


Tak sabar rasanya untuk melihat beliau beraksi dan terus memenagi pertandingan ini. Kepada yang kelapangan, boleh menyaksikan Adidas Ole KO road show di Centre Court, Mid Valley Megamall, pada Jumaat, 21 Mei jam 7.30malam!Episode 18


Episode 19


Episode 20


Episode 21Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Catch the Project Alpha bloggers at the Adidas Ole KO road show at Centre Court, Mid Valley Megamall, Friday 21 May at 7.30pm!


EmoticonEmoticon