08 May 2010

Kasut Crocs aku Crocs tiruan

Kenapa tidak percaya ker? Menang betul, kasut ni aku beli di Uptown Danau Kota selepas kasut Crocs original ku telah lesap semasa sembahyang Jumaat. Walaupun kasut tu telah aku sorok di celah-celah pokok supaya agak tidak terserlah tetapi nasib tidak menyebelahi aku. Pada hari tersebut ramai yang senasib dengan aku kehilangan selipar dan kasut. Oleh kerana kasut telah lesap, terpaksa aku balik menggunakan selipar yang berlainan jenis yang laman ditinggalkan di Masjid. Apa boleh buat, takkan nak balik berkaki ayam, panas jalan tar tu..

Lepas tu, aku hanya mendapatkan kasut Crocs tiruan dengan harga RM25 sahaja. Kemudian beli sedikit butang (apa nama dia?) untuk menjadikan kasut tu lebih menarik. Beli butang kartun tu supaya kasut kelihatan lebih pelik! Hahahaha...

Sebenarnya kasut Crocs tiruan ni juga banyak jenis. Ada yang lagi murah dan ada yang lagi mahal. Ia bergantung kepada kualiti kasut tersebut. Jika lagi murah, biasanya kualiti kurang cantik. Finishing agak lemah dan ada lebih banyak kecacatan.

Kenapa aku bercerita tentang kasut ni?
Saje jer....hehehehehe...

1 comment:

  1. Oleh kerana kepopularan kasut crocs ketika ini, kasut tiruan aku pun dikebas orang.. huhuhuhu
    nasib baik tiruan, kalau original.. lagi parah..
    oleh sbb itu, aku x pakai lg kasut crocs..buat masa ini

    ReplyDelete


EmoticonEmoticon