28 January 2010

Flymas.mobi so easy! Mudah dan Efektif

Kemudahan telefon yang dilengkapi dengan kecangihan teknologi telah memberi banyak kemudahan dalan kehidupan seharian. Antara yang terbaru ialah capaian laman web Penerbangan MAS melalui wap portal. Hanya menggunakan telefon bimbit anda, anda boleh membuat tempahan, semak tempahan, daftar masuk, semak penerbangan dan lain-lain lagi. Sungguh mudah dengan Flymas.mobi! Sila ke http://flymas.mobi melalui telefon bimbit anda untuk maklumat lanjut.Untuk mempromosikan laman wap Penerbangan MAS, pertandingan mengenai "Fly the easy way" telah diadakan dilaman Nuffnang. Peraduan pertama telah diumumkan di laman web Nuffnang (pemenang) dan peraduan kedua diteruskan.

Aku juga telah membuat satu video untuk mencuba nasib. Hanya menggunakan camera digital, aku mula membuat sutingan filem. Kemudian, filem-filem disambung dan diubahsuai menggunakan perisian Movie Maker. Selepas 2 malam bertukus lumus, akhirnya video mengenai Flymas.mobi aku siap sepenuhnya.

Proses 'upload' ke laman YouTube memakan masa hampir 1 jam untuk filem bersaiz 22.5mb. Ini berikutan broadband aku yang kurang memuaskan. Namun begitu, aku berjaya untuk menyertai peraduan ini. Berikut filem pendek hasil kerja aku:


Sila beri undian!


2 comments:


EmoticonEmoticon