21 January 2010

Fakta tentang lelaki

1. BAU KETIAK

Mengikut kajian profesional, bau ketiak  lelaki dipercayai mampu membangkitkan mood ceria pasangan lawannya. Ia sekali gus dapat mengekang masalah tekanan yang dialami. Wow!

2. PELUH LELAKI

Tahukah anda bahawa bau yang dikeluarkan dari rongga peluh lelaki pula merupakan bau semula jadi yang mampu menarik dan menguja nafsu wanita. Jadi tidak hairanlah sekiranya ada pewangi lelaki diperbuat dari ekstrak bau bdan lelaki! Pun begitu, wanita mempunyai 75% lebih banyak kelenjar peluh dari lelaki.


3. LELAKI DAN INTERNET

Lelaki mempunyai kecenderungan untuk ditipu  dua kali ganda berbanding perempuan menerusi internet. Jadi wahai jejaka, hati-hati bila mendapat 'ajakan cinta' menerusi internet ya!

4. BILA LELAKI MERAMAS

Lelaki mempunyai kekuatan meramas lebih dua kali ganda berbanding dengan perempuan.

5. LELAKI BERJAMBANG

40% wanita beranggapan bahawa lelaki yang menyimpan jambang nipis adalah lelaki yang mempunyai sifat lelakian yang kuat, matang dan agresif.

6. LABU OH LABU

Lelaki kerap membuang air berbanding wanita. Biji labu mempunyai phytosterois curcubitin dan selenium iaitu pati yang mampu menghalang 5-alpha-reductace. Ia sekali gus mampu mengurangkan masalah kekerapan membuang air kencing di kalangan lelaki, meningkatkan kadar aliran air kencing serta mengurangkan sisa air kencing


EmoticonEmoticon