08 January 2010

Dapat duit dengan Twitter

Di dalam forum wangcyber sekarang telah hangat memperkatakan tentang bagaimana untuk menjana wang di twitter. Di sini saya akan menerangkan sedikit sebanyak mengenainya.

  1. Buat akaun twitter anda. Lebih banyak lebih baik, kerana ia apabila anda mempunyai lebih banyak akaun maka semestinya setiap akaun anda akan memberikan hasil apabila anda telah mempunyai banyak followers di setiap akaun anda.
  2. Setelah itu, anda bolehlah Join program Twitter Ads. Di dalam akaun twitter ads ini, anda akan memiliki akaun ads anda sendiri di mana anda boleh memilih untuk mengeluarkan iklan pilihan anda sendiri. Anda juga boleh memilih berapa wang yang anda inginkan setiap perklik, kerana setiap iklan ada mempunyai nilai klik tertentu bergantung kepada advertiser.
  3. Untuk memastikan anda mempunyai ramai followers di twitter, anda boleh lah menggunakan perkhidmatan twollow, dimana ia menggunakan teknik autosubscribe kepada topik-topik yang anda minat. Jadi, konsep ini seperti "Give and take" jika anda follow orang lain, maka mungkin beliau juga akan follow twitter anda. Selain itu, anda juga boleh menghadkan berapa orang yang anda ingin follow, dan berapa topik yang anda inginkan. Anda juga boleh menggunakan Flashtweet untuk mendapatkan follower.
    Dipetik dari: http://ikhtiaruddin.blogspot.com/2009/06/buat-duit-dengan-twitter.html


    EmoticonEmoticon