10 December 2008

“Read More” Expandable Posts Link

Ini adalah post pertama untuk mencuba butang 'read more' untuk expand post. Aku memasukkan widget ini supaya blog aku boleh load lebih pantas kerana post aku yang panjang telah dibahagikan kepada dua. Buat masa ini, semua post akan keluar di halaman utama. Blog kita akan bertambah lembab jika banyak gambar di sertakan.

Dengan adanya expand post link, halaman utama blog akan memaparkan intro sahaja. Pengunjung boleh membaca artikel penuh dengan menekan 'read more'. Untuk maklumat lanjut mengenai widget ini, teruskan membaca artikel ini.

Widget ini boleh di google dan aku jumpa widget ini di blog kegemaran aku EBlog Template. Aku menggunakan widget setting beliau kerana aku menggunakan templatenya. Jadi lebih mudah untuk mengikuti tutorialnya. Bagi yang tidak menggunakan templatenya pun tiada masalah. Malah beliau juga memberi panduan kepada menggunakan template yang berbeza sekalipun. Penerangan yang diberikan amat jelas dan mudah untuk difahami.

Jika anda ingin mendapatkan tutorial ini, sila lawat Eblog Template.

1 comment:

  1. Post topik lama pun terbina 'read more' tapi agak berkecamuk. Post yang pendek, 'read more' akan di bawah post. Jika post panjang, akan dibahagi 2. Post yang baru tiada masalah kerana aku dah bahagi siap2 dah..

    ReplyDelete


EmoticonEmoticon