11 November 2008

Alat tambah ketinggian

Aku dapat emel tentang alat tambah ketinggian.. produk seperti berikut:Sekarang nih macam-macam peralatan yang ada. Dari yang biasa kita dengar sampai yang tak pernah kita dengar.
Promosi alat ni seperti berikut (kalau nak baca sbb panjang sangat):

Memperkenalkan Kimi Health & Height Increase Device!

Penyelesaian Semulajadi, Berkesan, Selamat & Murah Bagi Masalah Ketinggian Anda

Alat Menambah Ketinggian yang berkesan
Mudah, murah & senang digunakan
.... cuma muatkan ke dalam kasut anda!!

Kajian membuktikan bahawa individu yang berbadan rendah kurang berpeluang menjalin hubungan romantis, mempunyai bilangan anak yang kecil, dan pada amnya menerima gaji yang kecil. Mereka juga sukar mencari fesyen pakaian dewasa. Wanita yang rendah sering berkata mereka tidak dipandang serius berbanding rakan mereka yang lebih tinggi. Individu yang rendah wajar menerima hak dan keistimewaan sebagaiman yang dinikmati individu lain. Kami berharap dapat menbantu anda dalam hal ini.

Kimi Health & Height Increase Device merupakan alat menambah ketinggian yand dicipta secara saintifik, yang berkesan bagi lelaki dan wanita pelbagai umur yang ingin menjadi lebih tinggi.

Baca seterusnya untuk mengetahui bagaimana ia berfungsi dengan berkesan

Kimi Health & Height Increase Device berfungsi dengan merangsang kelenjar pituitari. Kuantiti hormon pertumbuhan yang terhasil adalah mencukupi untuk memastikan peredaran darah dan kesihatan yang baik, serta penambahan ketinggian.

Menggalakkan Peningkatan Hormon Pertumbuhan
Kimi Health & Height Increase Device direka dengan komputer berdasarkan konsep Kejuruteraan Manusia (Human Engineering). Ianya merangsang titik saraf di tapak kaki anda. Rangsangan ke atas kelenjar pituitari menyebabkan peningkatan rembesan hormon pertumbuhan. Peningkatan hormon pertumbuhan bermakna tumbesaran bahagian vertebra dan tetulang anggota bawah badan bertambah dengan lebih hebat. Tapi ingat, sekiranya anda lebih muda, kebarangkalian ketinggian anda meningkat adalah lebih tinggi.

Pemanjangan Tulang Belakang
Kajian saintifik secara intensif dan ujikaji selama lebih satu dekad membuktikan kebanyakan orang muda masih berupaya meningkatkan ketinggian mereka walaupun setelah tetulang bercantum. Ukuran tulang belakang bahagian atas badan juga menyumbang kepada ketinggian individu (lebih kurang 35% jumlah ketinggian).

Tulang belakang manusia terbina daripada 33 segmen yang dipanggil vertebra yang disambung dengan ligamen (tisu serat yang tahan lasak). Hanya 9 vertebra dari jumlah 33 ini bercantum menjadi dua bahagian tulang yang statik, iaitu sacrum dan coccyx, yang membentuk bahagian belakang pinggul. Kesemua 24 vertebra yang lain boleh bergerak dan tidak akan bercantum seumur hidup. 24 vertebra tersebut termasuk 7 dibahagian leher, 12 dibahagian dada, dan 5 dibahagian pinggang.

Setiap verterbra tersebut diasingkan oleh pengalas yang dinamakan cakera rawan. Ketebalan cakera rawan menentukan ukuran tulang belakang dan seterusnya tahap ketinggian sesorang individu. Terdapat 25 cakera rawan yang mana jumlah ukurannya menyumbang kepada 25% ketinggian anda.

Oleh sebab cakera tersebut merupakan rawan yang tidak bercantum, ianya kian menebal dengan rangsangan hormon tumbesaran dalam jangka hayat seseorang individu. Semakin tebal cakera tersebut, semakin panjang tulang belakang anda dan semakin bertambah ketinggian anda. Bayangkan: sekiranya setiap cakera menebal sebanyak 0.25cm (0.1 inci)� ini bermakna anda masih boleh mencapai ketinggian 0.25 cm x 25 cakera = 6.25 cm (2.5 inci)!

Tumbesaran Rawan Artikular
Walaupun kebanyakan tetulang anda tidak lagi membesar, bahagian rawan artikular yang menyambungkan tulang-tulang dalam badan masih boleh menebal. Kedua-dua bahagian bawah tulang Femur (hujung tulang peha berdekatan lutut) dan bahagian atas tulang Tibia (pangkal tulang kering berdekatan lutut) masih boleh bertambah antara 0.5 - 1 inci. Ini boleh meningkatkan ketinggian bahagian bawah badan anda sebanyak 1 - 2 inci.

Peningkatan Kesihatan Keseluruhan
Selain memberikan anda ketinggian tambahan, Kimi Health & Height Increase Device juga terbukti melancarkan system peredaran darah dan penghadaman, meningkatkan kadar metabolisma, mengurangkan keletihan, melambatkan proses penuaan, melicinkan pernafasan dan menggalakan kesihatan keseluruhan. Tambahkan ketinggian dan tingkatkan kesihatan anda pada masa yang sama!15 comments:

 1. adakah kimi height boleh digunakan selama lebih dari masa yang tertakluk (penggunaan 15-30 minit untuk sebelah pagi dan malam.

  ReplyDelete
 2. aku tinggal di k.trg.. cam mana sy boleh dptkn produk ini...
  adakah ia bnr2 berkesan..
  umur aku skarang 19thn...tinggi 165cm...
  aku idamkan tinggi aku 175cm n above. boleh ker aku capai tinggi tue dgn menggunakan produk nie

  popopipi_guy@yahoo.com

  ReplyDelete
 3. sila rujuk arahan/label untuk mendapat result yang terbaik

  ReplyDelete
 4. Dipetik soalan lazim:
  Soalan: Adakah Hi-Up Health & Height Increase Device berkesan untuk semua orang?

  Jawapan: Hi-Up Health & Height Increase Device boleh digunakan oleh sesiapa sahaja yang ingin menjadi lebih tinggi. Bagaimanapun, perlu diingatkan, Hi-Up Health & Height Increase Device bukanlah produk ajaib dan tidak boleh mengubati kecacatan kelahiran. Walaupun ianya boleh digunakan oleh semua orang, dari kanak-kanak hingga dewasa, Hi-Up Health & Height Increase Device paling berkesan bagi mereka yang berumur di bawah 35 tahun.

  ReplyDelete
 5. Penghantaran adalah menggunakan pos laju (PERCUMA) ke seluruh negara

  ReplyDelete
 6. macam mana nak beli produk nie

  ReplyDelete
 7. untuk membeli produk ini, sila ke link laman web yang disediakan di ruangan post. Web tersebut akan menerangkan secara detail cara-cara mendapatkan produk ini.

  ReplyDelete
 8. alat ni betul ke dapat tinggikan badan...

  ReplyDelete
 9. di jepun dulu dorang mmg guna cara ini...

  ReplyDelete
 10. kenapa produk ini tidak pernah didengar sebelum ini?
  sejak bila produk ini dilancarkan?

  ReplyDelete
 11. produk ni dilancarkan pada awal tahun 2008 dan hanya jualan internet sahaja. Bermakna tiada dimarket biasa. Kaedah sama yg sama menggunakan alat tapak kaki cuma dipermodenkan untuk kemudahan dan keselesaan. Dulu biasanya tropah kayu atau selipar berbintik2. sekarang boleh digunapakai dlm semua keadaan: pejabat, shopping, jogging, santai dan lain-lain

  ReplyDelete
 12. no hp dan email letak lah baru orang yakin skit nak beli.......
  aq nak no hp?? nak beli produk ni atau msj ke no aq ni 0139499118 or ym mie5329

  ReplyDelete
 13. Aq, kalau klik kat banner product, ia akan bawa ke web utama penjualan produk ini. kat bawah page itu ada link halaman hubungi kami. Kat ruangan hubungi, Aq boleh berhubung menggunakan borang yang disediakan untuk emel pertanyaan, alamat syarikat pun disertakan jika ingin surat-menyurat atau COD dan no HP untuk call atau SMS.

  ReplyDelete
 14. kenapa laman web tu tak tunjukkan no.tel orang yang dah berjaya guna,gambar dyorang lepas guna ,,kenapa?mcmne produk ni boleh dipercayai..

  ReplyDelete
 15. Untuk hubungi penjual, sila rujuk di ruangan "Hubungi Kami"
  Beliau ada meletakkan no telefon dan alamat kedai sekiranya berminat untuk membuat pembelian terus. Kedai tersebut terletak di Seremban, Negeri Sembilan.

  Untuk meletak maklumat pengguna, perlu mendapat kebenaran pengguna. Pengguna mahu sekiranya anda meletakkan nombor telefon anda sebagai rujukan? Mesti susah bukan? Begitu juga dengan gambar pengguna dan sebagainya. Untuk pasti berjaya atau tidak, sila cuba dulu.

  Pengeluar menyediakan jaminan wang sekiranya tida berpuas hati. Sila rujuk laman web.

  Terima kasih kerana berminat dengan produk ini.

  ReplyDelete


EmoticonEmoticon