Blog foto levitation yang hebat

Selamat sejahtera kepada semua rakan.

Blog foto levitation yang hebat
Header blog Yowayowa
Entry sebelum ini, Sop ada berkongsi percubaan merakam gambar menggunakan teknik levitation. Walaupun tidak begitu hebat sekurang-kurangnya Sop telah mencuba dan merasai pengalaman tersebut. Sop masih boleh dipertingkatkan teknik tersebut dengan banyakkan latihan dan cuba rakam di pelbagai tempat.

Contoh terbaik untuk foto levitation ini ialah dari blog http://yowayowacamera.com. Blog yowayowa camera woman diary ini hanya berkongsi gambar levitation sahaja. Semua gambar yang dipaparkan sangat hebat dan menarik. Sop cukup kagum dengan hasil gambarnya.

Malangnya blog tersebut tidak lagi diupdate dan diari gambar teerakhir ialah tahun 2011. Mungkin mereka telah berkahwin agaknya dan bersara dari melompat-lompat Hehehe

Paling menarik, foto levitation di blog http://yowayowacamera.com ini kelihatan hidup. Dia kelihatan betul-betul terbang. Malah mengujakan, foto levitation dilakukan di kawasan awam seperti kedai, tepi jalan, galeri dan sebagainya.

Jika jurugambar cukup cekap merakam, tiada masalah untuk melakukan di mana-mana sahaja teknik levitation kerana tidak perlu lakukan banyak cubaan. Hanya sekali sekala melompat, orang ramai mesti tidak perasan bukan? Malah subjek juga tidak kehabisan tenaga :)

Jom layan gambar-gambar levitation yang menarik di http://yowayowacamera.com.

Contoh gambar dari blog tersebut:

Blog foto levitation yang hebat

Blog foto levitation yang hebat

Blog foto levitation yang hebat

Blog foto levitation yang hebat

Previous
Next Post »

16 comments

Write comments
Fazrol
AUTHOR
26 February, 2014 02:16 delete

mmg nampak hidup gambar tue..

Reply
avatar
Sop Nama Saya
AUTHOR
26 February, 2014 09:04 delete

itu lah kan, cam betul terbang :)
mmg menarik kan?
terima kasih bro @Fazrol

Reply
avatar
MK Kimi
AUTHOR
26 February, 2014 12:01 delete

nmpk cam hantu terbang pon ada.haha!

Reply
avatar
26 February, 2014 12:48 delete

huyoo ! canggihnya ! tapi CN tak berapa suka amik gambo, CN suka diambil gambo ! hehe

Reply
avatar
Sop Nama Saya
AUTHOR
26 February, 2014 14:22 delete

itu lah
dah mcm real dia boleh terbang... hehehe
txh bro Kimi

Reply
avatar
Sop Nama Saya
AUTHOR
26 February, 2014 14:23 delete

CN cuba la buat
mesti gempak.. :)
terima kasih CN

Reply
avatar
Hafizul
AUTHOR
27 February, 2014 11:00 delete

Teknik ni..dalam setiap kamera DSLR dah ada ke function ni Sop???

Reply
avatar
27 February, 2014 21:05 delete

hebatnya gambar2 dia..macam mana dia buat ?

Reply
avatar
aswadz
AUTHOR
27 February, 2014 23:53 delete

memang nampak real.

Reply
avatar
28 February, 2014 11:15 delete

Fuh. Haha. Memang style la gambar dorang tu bro Sop

Reply
avatar
Sop Nama Saya
AUTHOR
03 March, 2014 17:00 delete

Xda bro Hafizul. Guna shutter yg laju utk rakam masa lompat je. Aksi kena real.. Hehhe

Reply
avatar
Sop Nama Saya
AUTHOR
03 March, 2014 17:02 delete

Teknik fotografi dgn sedikit gaya. Berminat ke nana? :)

Reply
avatar
Sop Nama Saya
AUTHOR
03 March, 2014 17:06 delete

Mulanya ingat ada team ttp rupanya dia buat semua tu sorang2. Guna tripod dan timer.. Kagum kan? :)

Reply
avatar