04 December 2010

Blog Review: Lagenda Mahsuri

Siapa kenal Lagenda Mahsuri?
Siapa kenal Mak?

Jika ditanya soalan tersebut mengenai blog Lagenda Mahsuri, pasti ramai yang memilih Mak. Maklum sahaja pemilik blog yang sangat ramah ini sentiasa menggunakan nickname sebagai Mak.

Nama Mahsuri sememangnya sesuai digunakan oleh Mak kerana semangat yang dimiliki oleh beliau dalam dunia blogging. Sejak awal pembinaan sehingga sekarang, Mak sangat aktif dalam penulisan dan juga ziarah menziarah rakan-rakan blogger. Malah, setiap komen yang berpuluh-puluh dalam entry sentiasa dijawab beliau. Tahniah Sop ucapkan kepada Mak!

Blog Lagenda Mahsuri ialah blog peribadi yang menceritakan perjalanan hidup Mak dan keluarga beliau. Setiap perkara menarik akan dikongsikan melalui blog tersebut.

Siapa Mak?
Sila lawat di sini untuk mengenali beliau. 50 perkara mengenai Mak disenaraikannya.

Apa yang menarik di blog Lagenda Mahsuri?
Pada pendapat Sop, semua entry Mak adalah menarik. Sebagai seorang pendidik, beliau sangat mahir dalam penulisan. Oleh itu, tidak heran bagaimana mampu menulis dan terus menulis tanpa kekeringan idea. Ada sahaja perkara yang ingin diceritakan beliau.

Antara 10 entry yang meletup di blog Lagenda Mahsuri adalah seperti berikut:

Setakat hari ini, traffic blog Lagenda Mahsuri sangat baik. Dalam masa yang singkat, dari angka berjuta-juta Alexa Rank telah bertukar kepada 220,425 [setakat hari ini]. Tak lama lagi, confirm bawah 100K!

Secara keseluruhan, blog Lagenda Mahsuri berada dalam terbaik. Semangat berblogging yang dimiliki oleh Mak sangat Sop kagumi dan perlu dicontohi semua blogger [termasuk Sop].


Mungkin suatu hari nanti, Mak boleh bersaing dengan blog Mak satu lagi?


EmoticonEmoticon