Tambah tempoh WhatsApp percuma

Selamat sejahtera kepada semua rakan.

Tempoh penggunaan WhatsApp anda telah tamat?
Sop punya telah tamat pada akhir Mac lepas tetapi diberikan lagi tempoh penggunaan dengan mesej penggunaan terhad.

Hari ini telah berjaya mendapat tempoh setahun lagi dengan percuma. Apa yang Sop buat ialah dengan pergi ke apps manager dan buat clear data. Apabila membuat clear data, Sop perlu membuat daftar masuk kembali. Mulanya risau juga takut tidak boleh digunakan lagi WhatsApp dan perlu membuat pembayaran untuk menggunakannya.

Setelah daftar masuk agak terkejut kerana Sop telah mendapat tempoh baru penggunaan WhatsApp iaitu sehingga tahun hadapan. Ia berfungsi seperti baru daftar WhatsApps dengan akaun baru iaitu percuma setahun. Jika sebelum ini, walaupun Sop unistall dan daftar masuk, status tempoh penggunaan masih sama kerana ia kesan melalui nombor telefon.

Kepada yang telah tamat tempoh penggunaan WhatsApp dan mula perlu bayar untuk pembaharuan, boleh cuba cara ini.


Posted via Blogaway
Previous
Next Post »

20 comments

Write comments
Affy Afiqah
AUTHOR
07 April, 2014 01:22 delete

macam mana tu sop? maknanya kena pergi kat task manager clearkan data jela eh? nak kena uninstall semula tak? ika punya whatsapp tamat may ni uhuk T_T

sop, nak jemput sop join GA ika, harap sudi laa ya join huuuu :)
http://haneulafiqah.blogspot.com/2014/04/grand-opening-giveaway-by-haneulafiqah.html

Reply
avatar
Normi Nieza
AUTHOR
07 April, 2014 09:28 delete

cik nor punya expired thn depan..:)

Reply
avatar
07 April, 2014 12:24 delete

kalau kena bayar mahal tak..mcm leceh je nak buat semua tu...(dasar pemalas :p)

Reply
avatar
07 April, 2014 16:24 delete

ok... Mem awok pun baru ni dpt msg dari whatsapp kabo dah nak expired jugak....... tq le info ni sop.....

Reply
avatar
Abe Kie
AUTHOR
08 April, 2014 06:15 delete

gunalah Telegram..free sokmo!

Reply
avatar
Sop Nama Saya
AUTHOR
08 April, 2014 12:50 delete

murah jer kalau nak renew
$0.99 sahaja :)

Reply
avatar
Sop Nama Saya
AUTHOR
08 April, 2014 12:50 delete

xperlu uninstall
hanya clear data :)

Reply
avatar
Sop Nama Saya
AUTHOR
08 April, 2014 12:51 delete

Telefram pun guna Abe Kie
WhatsApp pun guna sbb ramai masih guna :)

Reply
avatar
Sop Nama Saya
AUTHOR
08 April, 2014 12:51 delete

wah.. lama lagi tu... :)

Reply
avatar
iLuvTour
AUTHOR
08 April, 2014 17:56 delete

telegram dah maju dah.. ala kalau org yang guna whatsapp tu boleh je cakap kat dorang install telegram. lebih kurang sama je. cuma tak ada la kena bayaran. tapi whatsapp rm2 je setahun.. tak ada apa la sgt. http://iluvtour.com

Reply
avatar
Eshamz Halim
AUTHOR
09 April, 2014 22:50 delete

Tips yg berguna bro.... leh try nanti...aku nyer ada 9 bulan lagi...ekekekeke..

Reply
avatar
Sop Nama Saya
AUTHOR
09 April, 2014 23:59 delete

itu lah.. $0.99 setahun berbaloi dgn kegunaan harian :)
telegram Sop pun pasang :)

Reply
avatar
Sop Nama Saya
AUTHOR
09 April, 2014 23:59 delete

lama lagi tu
boleh relaks lagi.. hehhe

Reply
avatar
cik lisa
AUTHOR
12 April, 2014 16:33 delete

lisa dah uninstall lame dah whatapp ni, hehe.. cara yang abang sop berkongsi memang berkesan, mudah aje.., kita main wechat je sekarang ni, kikiki

Reply
avatar
Sop Nama Saya
AUTHOR
21 April, 2014 23:31 delete

terima kaish cik lisa atas perkongsian :)

Reply
avatar
Mohd Zahari
AUTHOR
11 November, 2014 20:45 delete

Lepas clear data. Habis la group whatsapp hilang dih.. huhu

Reply
avatar
Sop Nama Saya
AUTHOR
12 November, 2014 13:12 delete

xhilang bro @Zahari selagi nombor sama :)

Reply
avatar
24 October, 2015 20:27 delete

Mesej2 sebelum nie dgn Mak ayah, member, jodoh hilang x sop?? Allah... Baru nak mengimbau kenangan.. Huhu

Reply
avatar
Sop Nama Saya
AUTHOR
29 October, 2015 10:49 delete

abis clear.. huhuh
kalau sayang mesej lama, boeh backup dan simpan tempat lain dulu
atau renew dgn bayaran tersebut :)

Reply
avatar