Kod lemak babi sebagai panduan bersama

Komen Sop: Copy paste dari emel untuk perkongsian bersama.

DISERTAKAN LISTS OUT - KOD LEMAK BABI < DI BAWAH INI> UNTUK PANDUAN BERSAMA .

METRO EDISI S'WAK BERTARIKH 04 OGOS 2011 MELAPORKAN KOD LEMAK BABI - PERIKSA DULU SEBELUM BELI SESUATU
MULSIFIERS E-CODES FOR PIG FAT

1 E 100 16 E 280 31 E 434 46 E 482 2 E 110 17 E 300 32 E 435 47 E 483 3 E 120 18 E 301 33 E 436 48 E 491 4 E 140 19 E 325 34 E 440 49 E 492 5 E 141 20 E 326 35 E 441 50 E 493 6 E 153 21 E 327 36 E 470 51 E 494 7 E 160 22 E 334 37 E 471 52 E 495 8 E 161 23 E 335 38 E 472 53 E 542 9 E 210 24 E 336 39 E 473 54 E 570 10 E 213 25 E 337 40 E 474 55 E 572 11 E 214 26 E 422 41 E 475 56 E 631 12 E 216 27 E 430 42 E 476 57 E 635 13 E 234 28 E 431 43 E 477 58 E 904 14 E 252 29 E 432 44 E 478 59 E 920 15 E 270 30 E 433 45 E 481

Yg jelas nye.....pringles pun ader gak lemak menatang ni...kalau xcaya tgk ader E471 kat ingredients nya tu...mmg patut lah Allah turunkan bala virus influenza tu.... Xheran lah kalau skg ni ramai sgt samseng, yg muda, yg tua..laki..pompuan. ..sama jer.....solat yg wajib main tinggal jer..doa pun byk yg tak termakbul ekoran makanan2 seperti ni yg jadi darah daging.......nauzubillah.. Camner nak lahirkan lebih ramai islam yg betul2 'muslim'... dari kecik dah disuapkan dgn makanan2 mengarut ni... yg heran nya caner leh ader tanda HALAL bg makanan2 tersebut? Bijaknya org2 kafir memperdayakan org2 Islam hanya dgn makanan...... Kebijaksanaan mereka xkan kekal lama... Tp...ingatlah suatu masa yg telah ditetapkan oleh Allah swt, org2 mukmin akan bangkit jua... Jika kita sedar dan prihatin..forward lah untuk rakan2 seislam...semoga kita lebih berhati2 ngan tipu daya & helah musuh2 Allah swt...
Previous
Next Post »