Kuiz Smile..Smile..Smile..

Mia Liana baru sahaja membuat Kuiz dan aku tidak akan melepaskan peluang untuk menyertainya kerana hadiah yang ditawarkan adalah menarik. Kepada sesiapa yang ingin sertai kuiz ini, sila ke sini.

Rujuk entri Syarat-Syarat Kuiz Smile..Smile..Smile.. terlebih dahulu. Setelah siap, sila masukkan url entri anda ke dalam ruangan komen entri ini. Semoga anda berjaya. Good luck!

Soalan 1
Apakah nama gelaran yang diberikan pada kucing yang terdapat di dalam logo kuiz ini? Nyatakan spesiesnya.

Soalan 2
Apakah nama anugerah yang Mia terima daripada Open University Malaysia baru-baru ini?

Soalan 3
Apakah nama model dan jenis kereta yang sedang digunakan oleh Mia sekarang?

Soalan 4
Apakah warna beg P1 yang Mia terima daripada Project Alpha?

Soalan 5
Nyatakan tarikh pernikahan dan persandingan Mia.

Soalan 6

Di manakah Mia ingin bercuti dengan suaminya di dalam artikel My Dream Destination?

Soalan 7
Berapakah harga minuman Cool Blog yang selalu Mia beli di Giant Tampoi?

Soalan 8
Halba merupakan antara ubatan yang tertua di dunia. Ada berapa khasiat halba ini jika ianya diminum sebagai teh?

Soalan 9
Apakah 2 tips yang sesuai dalam mendidik anak supaya pandai dalam bahasa Inggeris?

Soalan 10
Buah Durian Belanda atau buah Graviola telah diuji lebih dari 20 makmal, sejak tahun 1970-an hingga beberapa tahun berikutnya. Apakah hasil ujikaji dari ekstrak (sari) buah ini?

Soalan 11
Berikan 2 tabiat yang boleh merosakkan otak?

Soalan 12
Tanda-tanda sakit yang selalu kita rasakan berhubung kait dengan fungsi badan yang lain. Berikan maksud tanda-tanda sakit berikut:-
•    Batuk dan berasa gatal di kerongkong
•    Mulut berbau busuk

Soalan 13
Ada berapakah tips untuk mengurangkan keletihan bekerja?

Soalan 14
Sebutan yang simple tetapi sukar untuk di lafazkan, I Love You. Nyatakan sebutan ini di dalam Bahasa Itali dan Korea.

Soalan 15
Segala aspek kehidupan ini bermula dari hati. Jelaskan 2 cara bagaimana untuk mencuci hati.

Soalan 16
Dalam cerita bangau, ada berapa ekor bangaukah yang sedang berehat di dalam tasek? Apakah motif sebenar yang hendak disampaikan?

Soalan 17
Senaraikan 6 jenis bos yang teruk.

Soalan 18
Ada berapa jenis bahan yang diperlukan untuk menyediakan kuih badak berendam?

Soalan 19
Berapakah kalori diperlukan oleh lelaki dan wanita dewasa dalam sehari?

Soalan 20
Karangkan kata-kata kreatif anda untuk B.L.O.G. M.I.A. (dalam 15 perkataan)

Mudah sahaja 20 soalan ini sebab semua ada blog Mia, cuma kena semak balik post-post blog beliau. Tak caya? anda jenguk sendiri di blog beliau.. huhuuhu
Previous
Next Post »

6 comments

Write comments
Mia Liana
AUTHOR
23 May, 2010 03:02 delete

Ok. Diterima sebagai peserta pertama kuiz Mia.

Reply
avatar
sop
AUTHOR
23 May, 2010 10:34 delete

Ok Mia, terima kasih..

Reply
avatar
asfz lily
AUTHOR
23 May, 2010 11:29 delete

wah2..
hehehe..
selamat mencari jawapan..
sy dah hantok2 tetikus cari jawapan..
hehehehe:)

Reply
avatar
sop
AUTHOR
23 May, 2010 14:35 delete

mesti dah pening tetikus asfz lily sbb dah kena hentuk.. huhuhu

Reply
avatar
kelab pessad
AUTHOR
27 May, 2010 11:31 delete

Wah sop awak dapat hadiah misterilah ..... bestnya..

Reply
avatar
sop
AUTHOR
27 May, 2010 11:52 delete

Terima kasih kelab pessad..
tak sia2 hantar awal hari tu.. tp masa tu tak tahu pun ada hadiah misteri.. terkejuzz jugak bila Mia maklum ada hadiah misteri..
best nyer..

Reply
avatar