Jom Join Contest : Note untuk Aisumi


Sedang aku blogwalking tadi, aku terjumpa peraduan "Jom Join Contest : Note untuk Aisumi" dari blog senseiabil yang menceritakan tentang peraduan ini. Tanpa berlengah masa aku terus ke blog Aisumi untuk membaca syarat-syarat penyertaan. Aku bukan apa, bila peraduan melibatkan grafik, memang aku teruja sendikit kerana aku boleh belajar teknik-teknik baru dalam photoshop. Maklum, sudah lama tidak menggunakan software ini dan harap menimba seberapa ilmu yang boleh.

Kembali kepada peraduan "Note untuk Aisumi", berikut adalah syarat-syarat penyertaan:
Syarat-Syarat nak join contest:
  1. adalah seorang blogger dan ada blog sendiri
  2. gambar yg digunakan adalah gambar sendiri

 Cara-Cara nak join contest:
  1. Buat satu entry pasal contest nih dengan bertajuk Jom Join Contest : Note untuk Aisumi
  2. Lekatkan Banner di atas dalam entry korang dan jugak sidebar blog korang.. make sure link dengan blog ini.. tak buat nanti disqualification eyh..
  3. Letak 1 keping gambar anda posing bersama dengan note yang bertulis AISUMI CHAN (contoh macam dalam banner di atas).. tak kisah samada korang nak conteng atas tangan ke conteng atas kertas ke.. yang penting note untuk aisumi chan.. ikut kekreatifan korang sendiri lah..
  4. Entry nih mestilah entry Sticky Mode (selama 3hari).. klik disini untuk nak tau cara buat sticky mode entry..
  5. Tinggalkan comment link entry penyertaan anda di sini..
  6. Saya mengetahui kontest ini dari _________ (contoh: aisumi)
Siap sudah syarat syarat dan jugak cara camna nak join contest nih.. Oh ye!! jangan lupe inform daripada siapa anda tahu berkenaan contest ni.. ada hadiah jugak tauu~ 3 Pemenang bertuah aje yang dapat hadiah ni!!! Terima Kasih..  

Tarikh tutup 30 May 2010..
pengumuman mengenai pemenang contest  Jom Join Contest : Note untuk Aisumi akan di buat blog utama aisumi iaitu http://www.quirkybutterfly.blogspot.com/.. terpulang kepada peserta untuk follow atau tidak..
Kepada sesiapa yang berminat, sila lawat Jom Join Contest : Note untuk Aisumi
Setelah hampir 2 jam membuat editing gambar yang baru sahaja diambil sendiri, akhirnya aku berpuas hati dengan hasil yang aku buat. Karya penyertaan aku adalah seperti berikut:



Sekian, terima kasih..
Previous
Next Post »

6 comments

Write comments
24 May, 2010 09:02 delete

thanks join contest sumi :)

Reply
avatar
sop
AUTHOR
24 May, 2010 09:46 delete

sama-sama sumi..
layak tak penyertaan ni?

Reply
avatar
shiori_LA
AUTHOR
24 May, 2010 09:46 delete

hehehe..kreatif gak syukri nih ye ok la tu harap2 leh menang...

Reply
avatar
sop
AUTHOR
24 May, 2010 10:09 delete

@ shiori_LA - Terima kasih, tak de la pandai sangat cuma suka belajar.. dulu minat sgt dgn grafik tp belajar sendiri2 melalui pakcik google.. harap2 boleh menang.. boleh dpt traffic.. huhuhuhu

Reply
avatar
- zuriey -
AUTHOR
25 May, 2010 15:38 delete

fuyoo ada kuasa..abu...git

Reply
avatar
sop
AUTHOR
25 May, 2010 16:50 delete

kuasa X-Man yg dapat masa bertapa di Gunung Nuang.. huhuhu..
terima kasih - zuriey -

Reply
avatar