Apa widget diperlukan lagi untuk blog aku?

Setakat ini, beberapa widget telah dimasukkan ke template baru aku. Aku juga perlu mengambil kira tentang tahap keberatan 'load blog' dan keperluan widget tersebut. Terdapat widget yang bukan sahaja penting memberi maklumat kepada pelawat dan juga mencatikan blog.

Keutamaan aku ialah widget yang boleh membantu pelawat supaya lebih mendapat informasi. Setakat ini, widget yang telah dimasukkan adalah seperti berikut:

  • Live feed
  • Recent post
  • Recent comment
  • Shout box
  • E-Referrer
  • Follower
  • Relate post
  • Facebook like button
  • Picasa album
  • Ranking
  • Shoutmix
  • Iklan
  • Share button
Apa lagi yang terlupa yek? Boleh bagi pandangan...? Terima kasih
Previous
Next Post »

13 comments

Write comments
31 May, 2010 10:23 delete

linkwithin!... hehehe


owh ya.... 1 ag kot? header yang mantap! hehehe

dan remove je word verification... ahaks~

picasa lak aq rasa remove je kot? hehe.. picture memberatkan blog au... hehhe

Reply
avatar
sop
AUTHOR
31 May, 2010 10:38 delete

terima kasih AQ..
linkwithin - dah ganti dgn post relate
header? boleh buat contest cam AQ jugak kot..huhuhu.. bercadang hendak buat, dalam perancangan..
picasa? betul juga.. tak guna pun widget tu kan..
word verification ader ker? rasanya dah buang.. ok, sop check balik.
terima kasih pandangan AQ..

Reply
avatar
sop
AUTHOR
31 May, 2010 10:40 delete

word verification dah tutup.. mungkin masa tukar template, dia on blk..terima kasih AQ makkuman tersebut

Reply
avatar
Nash
AUTHOR
31 May, 2010 10:49 delete

eum, selain2 dri komen2 di atas, sume mcm dh ok je...
cantik dah... :D

Reply
avatar
wayi
AUTHOR
31 May, 2010 10:55 delete

smart dh tu... cukup widget2 yg bro guna je..n penting..
suggest.. bubuh satu ag.. whos.among.us..kt tepi..hahaha

Reply
avatar
sop
AUTHOR
31 May, 2010 11:04 delete

Terima kasih Nash dan Wayi..
whos.among.us? boleh juga.. sebab penting utk promosi..

Reply
avatar
sop
AUTHOR
31 May, 2010 11:06 delete

@shafiq - cam ne buat FB like button keluar gambar? Aku punya tak keluar gambar, hanya nick jer..

Reply
avatar
31 May, 2010 11:41 delete

erk? aq = aku = saya... ngehahaha letak je kaizen... ahaks~ baca jadi pelik lak... ngehahahha

Reply
avatar
31 May, 2010 11:42 delete

aik? awat aq komen tadi x kuar? ngehahahhaa

xpe2... aq = aku = saya ades... heheh panggil je kaizen, ngehahahaha

mcm pelik lak letak aq.. ahaks~

Reply
avatar
sop
AUTHOR
31 May, 2010 12:25 delete

alamak!! sorry la kaizen.. salah ek..
malu nyer aku.. AQ=aku rupanya..iks..

Reply
avatar
hydir
AUTHOR
31 May, 2010 15:31 delete

ok dah ni .. suggestion je:

1. admin komen kena highlight .. senang nak bezakan admin dgn visitor.

2. letak kod twitter @anywhere, senang nak follow or tracking twitter accounts

Reply
avatar
sop
AUTHOR
31 May, 2010 16:28 delete

1. komen admin higlight.. ok juga..
2. tweet button ker? berhajat untuk masukkan juga..

Terima kasih diucapkan kepada hydir. Sangat membantu..

Reply
avatar