Blog kedua aku tidak dilawati oleh pelawat

Alamak! Apa dah jadi? Kenapa tetiba tiada pelawat dari injin carian?
Itu yang terjadi kepada blog kedua aku Tips dan Petua selepas membuat perubahan domain. Ini terjadi kerana apabila domain baru belum di indek oleh injin pencari seperti google atau yahoo. Ia biasanya memakan masa seminggu atau berbulan-bulan. Jika blog aku lebih spesifik atau lain dari lain agak mudah tetapi jika terdapat banyak blog berkaitan, ia makin jadi sukar. Bila tersenarai dalam list carian, ia akan berada di senarai yang kebelakang! Oleh tersebut, sukar pelawat untuk klik ke pautan aku.

Sebelum ini, terdapat juga beberapa hit dari google. Tapi sekarang ni belum lagi menerima sebarang pelawat dari link carian google. Sabar-sabar dan berusaha...
Previous
Next Post »

2 comments

Write comments
Wawa
AUTHOR
26 April, 2010 21:12 delete

sama lah kita.. my current blog ni pun baru lagi, mmg traffic sgt rendah. huhu.. hopefully ur blog akan di crawl n listed oleh search engine asap ;)

Reply
avatar
sop
AUTHOR
26 April, 2010 23:35 delete

terima kasih Wawa.. harap2 begitu la ye..
maklum lah, bukan senang nak crawl oleh search engine. tu yang kena cari blog yang kursus (niece) dan belum byk di internet. Bila dah banyak, kena bersaing dan perlu mempunyai artikel yang bagus-bagus..cam tersilap lak tukar domain.. hehehe

good luck utk wawa juga

Reply
avatar